1938 Plymouth P5 4dr. Sedan
Norsk produsert Kambo bil

Pris: SOLGT!

Her er vi så heldig å ha et stykke norsk bilhistorie, denne bilen kom til Norge i kasser og esker før den ble montert ved Norges Automobilfabrikk på Kambo utenfor Moss.

På Kambo ble det montert Plymouth og Chrysler samt karosserier og påbygg for lastebiler. Vår bil, en 1938 Plymouth P5 sedan var en av de billigere bilene de monterte og ble laget i en del eksemplarer. Denne gikk som ny til Trondheim og skal etter hva vi har blitt fortalt gått som taxi og senere postbil.

Hva som skjedde med bilen igjennom krigen og eksakt historie videre har vi dessverre ikke lykkes å få fatt på, men i nyere tid har en eldre mann ikke langt fra Stjørdal gitt bilen en enklere restaurering, hvor interiør er trukket opp, bilen er lakkert og gått igjennom teknisk.

Som bildene viser snakker vi ikke om en restaurering til bedre enn nystand, men den er klar til bruk og hyggelige turer uten at man trenger å være redd for å bryte sammen, eller skamme seg over dens utseende underveis.

Mye tyder på at den har blitt lakkert “hjemme” så ujevnheter finnes, mens bilen forøvrig er svært bra for rust og særdeles fin for bulker eller riper.

Støtfangere bærer preg av å ha sittet der siden bilen var ny, og kunne trengt en runde med krom eller fornikling, mens grill, lykteringer og annen pynt har klart seg bedre.

Interiøret har fått nyere sort skai trukket over det originale, hvilket tar seg fint ut og er komfortabelt å sitte i Taktrekk og dørtrekk er også av nyere dato og gir et helhetlig inntrykk.

Motoren er etter all sannsynlighet blitt byttet på et tidspunkt, men tilsvarer den bilen ble levert med originalt. Det er snakk om en sideventilert rekkesekser på omkring 82hk og 3.3 liter, kjent for enormt god slitestyrke og pålitelighet i sin samtid.

Motoren er montert på en 3-trinns manuell girkasse med synkronisert 2. og 3. gir som gjør bilen lettkjørt, mens behagelig marsfart er omkring 80kmt.

Den som er ute etter en trivelig førkrigsbil, med morsom historie, i god bruksstand burde ikke bli skuffet over denne. Bilen står klar for ny eier hos oss i Ørje og interesserte må ikke være redd for å ta kontakt for mer informasjon eller avtale om visning.