1941 Cadillac Serie-62
Deluxe Coupe

Pris: SOLGT!

Klassisk Cadillac i herlig Art-deco utførelse, med klasse og fremtoning svært få biler i historien kan måle seg med. Med ny design for 1941 satt Cadillac salgsrekord i det som skulle bli siste fulle året med bilproduksjon før alle ressurser gikk til krigsmateriell. 

Denne bilen har etter hva vi har klart å finne ut av, brukt meste parten av sitt liv i California før den ble importert til Sverige av en Cadillac samler tilbake i 2008. I Sverige gikk den på forskjellige treff og ble jevnlig brukt før den ble solgt til Norge våren 2013.

Etter import til Norge har den fått en god del tekniske oppdateringer i form av nyoverhalt motor og girkasse samt differensial i bakakslingen med tyngre utveksling for å følge dagens trafikk. Bremse-sylindre er overhalt, det elektriske gjennomgått, og nye radialdekk med bred hvit side er montert.

Bilen må i dag kunne sies å være i svært god stand teknisk som kosmetisk, med hele drivlinjen gjennomgått og understellet ellers oppe å gå på vedlikehold oppleves den som svært kjørbar og komfortabel for sin tid, og med oppgradert innmat i bakaksel følger den dagens trafikk helt problemfritt.

Lakken på bilen i den originale sorte fargen er svært gammel uten at vi har noe nøyaktig årstall å forholde oss til. Etter at vi tok over bilen har den fått en grundig runde med rubbing og polering for å løfte frem dybden og glansen som vises på bildene, men som naturlig er finner man små hakk, noe krakkelering og annen slitasje rundt om er etter mange års bruk.

Det vi derimot ikke finner stort av er rust eller bulker, bilen er rett og fin i både karosseri og listverk, mens slikt som dører går merkverdig presist og pent for en førkrigsbil som dette.

Interiøret i sort skinn er jevnt over helt og pent, mens en søm har gått opp både på sitteputen til fører sete og i ryggen på baksete slik bildene viser.

Instrumenteringen med unntak av temperaturmåler virker som den skal og er med på å gjøre dette til et svært hyggelig sted å være. Original radio er på plass, det samme er varme-apparatet, som begge var nokså sjeldent og dyrt ekstra-utstyr når denne bilen var ny. 

Er du på jakt etter en ærlig og koselig førkrigsbil som fint kan brukes uten å være redd for umiddelbart slite med omfattende vedlikehold mener vi denne er verdt å vurdere. Bilen står utstilt hos oss i Ørje, og er klar for levering fortløpende.
Ta gjerne kontakt for spørsmål eller avtale om visning.