1954 Ford Zephyr Zodiac

Pris: SOLGT!

Selv om Ford helt siden første start har vært biler for folket med fornuftige priser og konservativt syn på luksus, var det ingen ting i veien for å la de som ønsket seg det lille ekstra få muligheten til å betale for nettopp det. 


Denne 1954 Ford Zephyr Zodiac er et godt eksempel på nettopp en slik bil. I motseting til sin bror Consul fikk man med Zephyr 6-sylindret motor, og gikk man videre opp til Zodiac var også skinnseter og tofarget lakk med på listen over luksus som av enkelte kunne sees som overdådig i en alerede “stor” bil.

Eksemplaret vi har fått inn for salg ble solgt ny i Norge sommeren 1954 og etter hva vi har fått opplyst skal den ha bært det samme registreringsnummeret A-4518 siden den gang.

Vi kan ikke mye om bilens fulle historie, men en restaurering har den fått i relativt ny tid, hvor det aller meste virker til å ha vært rørt. Motor skal etter hva vi er blitt fortalt være overhalt sammen med bremser og annen ferskvare i understellet.

Det som har vært av rust har blitt tatt, og en amatør-lakkering har blitt utført med hva vi vil kalle godt hell. Bilen tar seg godt ut og jobben virker til å være fint utført selv om det er noen mindre punkter som kunne vært jevnere. 

Interiøret er proft trukket opp i original utførelse og fremstår enormt fint og er et virkelig trivelig sted å oppholde seg. 

Teknisk gir den et godt inntrykk, bilen kjører rett og stødig uten ulyder eller annet tull. Utveksling og fartsresursser er mer beregnet for et Europa rett etter krigen, mens bilen holder følge med dagens trafikk er ikke langt over 95 km/t behagelig med tanke på turtall og støynivå.

Er du på jakt etter en pen og koselig veteranbil i kategorien hvor du “aldri får fylt bensin uten at noen har en historie” fra en slik bil er denne virkelig verdt å vurdere.

Bilen står utstilt hos oss i Ørje og er klar for levering fortløpende. Ta gjerne kontakt for spørsmål eller avtale om visning.