1957 Chevrolet Bel Air
2dr.HT 383 Stroker

Pris: SOLGT!

1955-1957 Chevrolet, også kjent som “Classic Chevy” har vært meget populære biler helt siden de forlot fabrikken for godt over 60 år siden og er i dag blant noen av de mest ettertraktede veteranbilene i markedet. Deler er billige, ombyggings-mulighetene store, og utseende udiskutabelt bra. For mange treffer de samtidig helt riktig i størrelse og kjørbarhet samtidig som den klassiske Amcar følelsen er i god behold.

Bilen vi har fått inn for salg her er på mange måter veldig, veldig riktig. 1957 2dr. hardtop i fargen Matador-red med “lett-trimmet” small-block og 4-trinns automat. Den kom til Norge fra USA våren 2008 på bestilling fra dagens eier. Bilen har blitt jevnlig brukt hver sommer med vedlikehold og oppgraderinger som hører til.

Nåværende motor er som tidligere nevnt en 383 stroker small-block på omlag 400hk koblet til en TH700 girkasse. Motor ble overhalt/bygget vinteren-våren 2017 og har få mil på seg. Den går pent og virker kvikk uten å være slitsom, slik enkelte trimmede motorer kan oppleves. Girkassen veksler fint opp og ned som den skal, og er med på å gi et behagelig turtall selv i motorveihastigheter.

Understell og bremser er i stor grad standard og fungerer som det skal. Bilen oppleves presis og kjørbar alder tatt i betraktning. Vi oppdaget ingen ulyder eller unaturlige vibrasjoner på vår prøvetur.

Kosmetisk bærer bilen preg av en eldre restaurering utført i USA en stund før bilen kom til Norge. Noe av grunnarbeidet kunne vært penere gjort, og rustbobler har begynt å komme frem under lakken i dørkanter, skjermbuer og takrenner.

Under bilen finner vi noe begynnende rust i innerkanaler og karosserifester, samt en gulvskjøt, mens ramme, understell og gulvet ellers har klart seg bra. Det er absolutt ingenting i veien for å bruke bilen slik den er nå i mange år fremover, og angrepene er ikke av praktisk betydning for bruk, men en fremtidig eier må påregne noe jobb over tid.

Det meste av krom og listverk samt støtfangere og emblemer ser ut til å blitt byttet eller pusset opp når bilen ble restaurert og fremstår fortsatt i meget pen stand, uten rust eller skader av betydning.

Det samme kan sies om interiøret som bærer preg av å ha vært byttet i løpet av de siste 20-25 år. Ingen skader av betydning og generelt et trivelig sted å være. 

Av andre hyggelige oppgraderinger kan vi nevne at de original vinduspusserne er blitt bygget om fra vakuum til strøm, en DAB+ radio og midtkonsoll med ekstra målere for temperatur, oljetrykk og volt er montert, samt et hengerfeste som gir praktiske muligheter med lett campingvogn eller varehenger, slik at fruens tur til Ikea blir litt mer levelig.

Alt i alt en tøff og brukervennlig klassiker, hvor neste eier kan ta den opp til et høyere nivå over tid, eller bare kjøre og nyte den som den er. Bilen står klar for det som blir 2. eier i Norge og vi oppfordrer alle interesserte til å ta kontakt for mer info eller avtale om visning.