1959 Cadillac Coupe deVille

Pris: SOLGT!

En av historiens mest ikoniske bil design, med store vinger, lange linjer og enorme mengder krom 1959 Cadillac går for å være noe av det mest ekstreme noen sinne laget og imponerer stort på komfort og kjøreegenskaper.

Denne bilen kom til Norge som flyttegods fra Oklahoma tilbake i 1980 og ble i 1985 Coupe deVille nummer to registrert her i landet.

For de som liker gammel litteratur var bilen avbildet med en artikkel i bladet Amcar september 1985 hvor det fortelles at daværende eier fikk tak på bilen gjennom en ønskes kjøpt annonse i Aftenposten.

Bilen ble lakkert i Norge rett før registrering 1985 og har siden blitt godt tatt vare på med gjevnlig vedlikehold og bruk sommerstid landet rundt.

Interiøret ble trekt om i originalt utseende 2001 og bilen fremstår fortsatt som svært pen, med noen mindre kosmetiske merker slik en 60 år gammel bruktbil gjerne har. 

Noe lakkrust har begynt nederst på kanalene og ved bakre hjulbuer, vi har snakket med et lakk-verksted og blitt anbefalt å vente med utbedring til det er større og heller ta hele bilen om en ti-års tid. Understell, gulv og ramme er upåklagelig.

Teknisk imponerer den veldig, med unntak av AirCondition fungerer alt slik det skal. Motoren på 300hk går svært pent og ryddig med krefter i massevis, mens Hydramatic girkassa skifter uten det minste napp eller ulyd.

Det er få biler vi har kjørt fra denne perioden som oppfører seg så pent etter veien både i drivverk og i understell.