1964 Chevrolet Impala

4dr. Sport Sedan

Pris: SOLGT!

“Alt er stort i Amerika” sies det, og denne 1964 Chevrolet Impalaen på sine 5,3 ganer 2 meter er vel intet unntak når det kommer til kategorien familiebil. 

Dette eksemplaret av arten 4dr Sport Sedan eller “Hard-top” startet livet som familiebil like uten for byen Birmingham i sørstaten Alabama. Så er det jo slik at noen biler blir man veldig glad i, og tar litt ekstra godt vare på. Denne forble i samme familie i nokså nøyaktig 50 år frem til sensommeren 2014.

Bilen flyttet da med sin nye eier noen timer sør og inn i Florida, hvor den over tid skulle gå få gå igjennom en teknisk rullende restaurering.

Foringer, støtdempere og fjører ble byttet og oppgradert, sammen med kuler og ledd i forstilling, samtidig som det meste i bremser ble skiftet. 
327 motoren ble overhalt i 2017 og fikk en lettere frisering med alu-innsug, Holley-forgasser, headers og alu-radiator for å nevne noe.

Den originale powerglide girkassen har blitt byttet til fordel for en nyere TH350 for bedre kjørbarhet med et ekstra gir.

Eksosanlegget er nytt hele veien fra headers og bak, med en veldig god balanse mellom lyd og fornøyde naboer.
 

På et punkt langt tilbake i historien har bilen endret farge fra lys-grønnblå til dagens mørkeblå-metallic, lakken er gammel og matt slik bildene viser med forskjellige små hakk og riper som naturlig er, men virker til å ha vært godt utført i sin tid.

Vi finner noe smått begynnende rust i nedkant av dører samt i bagasjerom og under baksetet, mens gulv fremover og skjermer ser veldig bra ut og virker til å være urørt. Ferdige plater for rep. av bagasjerom og under seter følger med. 

Interiøret i bilen virker til å være det originale og er dertil slitt som bildene viser. Det er sprekker i setetrekk både fremme og bak, mens tepper er tatt ut. Taktrekk er helt og greit, mens varmeapparat er koblet ut og A/C fjernet. Et nyere stereo-anlegg er montert i egen holder under dashbordet.

Videre i bilens historie hører det med at eier nummer to tok den med seg når familien flyttet fra Florida til Norge tilbake i 2018, bilen ble etter et par runder hos vegvesenet registrert slik den står i dag, og har blitt brukt til hygge og videreføring av restaurering når det har passet seg.

Dessverre var eier involvert i en trist ulykke og døde fra bilen for ikke alt for lenge siden, resten av familien har ikke mulighet til å ta vare på denne bilen slik de ønsker, og vi ser nå etter en ny eier som kan videreføre prosjektet.

Bilen i dagens utførelse, er teknisk meget bra, og kjører enormt godt etter veien, men mange vil nok ønske å pynte den opp kosmetisk over tid. Er du på jakt etter en 1964 Impala du kan bruke samtidig som du forbedrer vil vi mene dette er et veldig godt utgangspunkt, mange av de dyrere jobbene er alt gjort, og virker veldig godt utført samtidig som det gjenværende på ingen måte er uoverkommelig.

Den står utstilt hos oss i Ørje, og er klar for levering fortløpende. Ta gjerne kontakt for spørsmål eller avtale om visning.