1964 Jaguar MkII 2.4 Litre

Pris: SOLGT!

Sportslig luksussedan for anglofile. 
Med tykt skinninteriør og store mengder lakkert treverk er det ingen tvil om at interiøret i denne gamle engelskmannen er en trivelig plass å være.
MkII ble tidlig kjent for gode kjøreegenskaper og store farts-resurser, 3.8 liter utgaven vant mye i baneracing og gjorde seg bemerket både som fluktbil for skurker og det britiske politiet som forsøkte å henge seg på.

Selv vårt eksemplar med den mindre 2.4 liter motoren på 120 hestekrefter oppleves som en kvikk bil med svært gode kjøreegenskaper for sin tid, med skivebremser rundt hele stopper også uten problem. Enkelte mener også at den lettere motoren er en fordel på svingete veier sammenlignet med 3,4 og 3,8 liter utgavene.

Denne bilen ble solgt ny i Sverige og kom til Norge som veteranbil for 20 år siden, sommeren 1999.

Som mange eldre biler er den ikke perfekt, men heller i svært god bruksstand.
Lakken i den klassiske fargen Opalescent Grey kler bilen godt og fremstår pen med noen mindre bruksmerker. Vi har ikke noen eksakt tid for når bilen sist ble lakkert, men forrige eier kunne fortelle at det er mer enn 15 år siden så det vil være trygt å anta at man ikke skal få noen store overraskelser her.

Rust finner vi svært lite av, men noen mindre ujevnheter i lakken er å finne helt nederst på framskjermene, det er ikke blitt til et hull, ei heller skjemmende for utseende.


Motor og gir funger slik det skal, uten ulyder eller stort forbruk av væsker. Telleverket viser like over 60,000km men korrekt stand nå etter 55 år er umulig å si noe om.

Seter ser ut til å ha det originale skinnet som viser en herlig patina og nydelig lukt av gammel lær, ingen rifter eller hull.
Tepper og taktrekk virker til å ha blitt bytter i nyere tid, mens treverket har klart seg svært bra med kun mindre sprekker i lakken, ikke noe vriding eller større skader.

Alt i alt er dette en herlig klassik brite med som passer godt til å ankomme selskapligheter i dress, eller en hurtig inspirerende kjøretur med snerrende rekkesekser alene på svingete veier en ellers stille søndagsmorgen.

EU-Godkjent til februar 2020, leveres nyservet og klar for en sommer med mange herlige mil og ny eier.

Vi lar bildene av denne virkelig vakre bilen tale for seg og inviterer alle interesserte til å ta kontakt om det skulle være noe som helst vi kan hjelpe med, eller for avtale om visning. Bilen står klar for levering hos oss i Ørje.