1965 Chevrolet Corvette
C2 Convertible/Hardtop

Pris: 599,000,-

Chevrolet Corvette er en gjenganger og favoritt hos oss i Stasbil, stort mindre moro blir det ikke med en mildt sagt pen og gjennomført C2 Cabriolet.

Med 2. generasjon av Corvette så modellen en rekke forbedringer i form av uavhengig fjæring, skivebremser, elektronisk-tenning og injection for den som ville ha litt ekstra i sportsbilen sin. 

Denne 1965 modellen har selvfølgelig alle disse nyhetene, om dog ikke alle levert fra fabrikk. For her har tidligere eier gjennom en restaurering fra 2010-2013 oppgradert bilen betraktelig for mer moderne prestanda, komfort og holdbarhet. 

Motoren er en 350 small-block overhalt før montering høsten 2010, med innsug fra C4 Corvette, injection system fra Holley, samt Holley-alutopper og MSD elektronisk tenning. Girkassen er en 5-trinns Tremec-TKO helt ny før montering høsten 2011, og er med på gjøre denne bilen betydelig mer lettkjørt og komfortabel enn Muncie girkassene disse kom med fra fabrikk.


Understell styring og bremser har selvfølgelig også fått sin runde med oppmerksomhet, nyere kompositt-fjærer er montert sammen med moderne støtdempere og et ombyggingssett til tannstang med servo følger tråden for mer moderne prestanda. 

Det samme gjør oppgraderte skivebremser med calipere fra Wilwood, to-krets masterpumpe og bremse-servo.

Lakkjobben fra 2010 er jevnt over pent utført og holder seg bra, men noen mindre bruksmerker vil man naturlig nok finne. Vi ser ingen sprekker i glassfiberen, eller rust. 

Interiøret fremstår helt og pent, med noe naturlig slitasje på seter og midtkonsoll, uten at vi føler det skjemmer på noen måte. Teppene er av nyere dato og er med på å gjøre helheten i interiøret, for et meget hyggelig sted å være.

Ellers fungerer slikt som instrumenter, varmeapparat og moderne “retro” stereo-anlegg slik det skal, og en hardtop i glassfiber er sjeldent og hyggelig ekstra-utstyr for koseturer på smått kjølige høstdager. 

Av annet betydelig vedlikehold i nyere tid kan vi nevne 4 nye dekk, bytte av simring i bakkant på motor, clutch, utløserlager og bensinpumpe. 

Bilen i dag fremstår som jevnt over meget pen og velkjørende, ingen unormale lyder eller vibrasjoner ble avdekket på vår prøvetur. 

Er du på jakt etter en bil som kan gi det ikoniske disignet fra klassisk Corvette, men uten den tungkjørte brutaliteten til originalen føler vi denne er verdt å vurdere.

Restaurering og reparasjoner gjennom de siste ti årene har blitt gjort av profesjonelt verksted i Norge spesialisert på eldre amerikanskbil, uten tanke på kostnad, men for å få en så pålitelig og velkjørende bil som mulig.