1965 Chevrolet Impala SS
396 Big block, Manuell

Pris: SOLGT!

Tilbake på første halvdel av 60-tallet, før Mustang, Camaro og Challenger snudde opp ned på muskelbil markedet var det biler lik denne Impalaen som gjaldt for de med ønske om litt ekstra krefter og “punch” ut fra oppkjørselen, eller frem til neste lyskryss. Full-size med tilsvarende full-size motor, og gjerne bøtte-stoler og manuelt gir for å toppe det hele.

Bilen vi har her startet livet som en original SS 396 big-block tilbake i 1965, før den kom til Norge våren 2009. Vi har ikke mye historie på den, men mye tyder på en eldre restaurering, hvor den originale hvit fargen ble byttet ut i tidsriktig “Evening Orchid” interiøret trukket opp i sort, og den originale motoren overhalt.

Det er også naturlig å tro det var i denne runden den opprinnelige Power-glide automatkassen ble byttet til fordel for dagens Muncie M20 4-trinns manuell for litt ekstra kjøreglede og sportslig følelse.

Kosmetisk og teknisk virker bilen til å være i gjennomgående god bruksstand, lakken holder seg bra, med noen mindre bruksmerker som vanlig er på eldre bruktbil. Vi kan nevne en liten bulk og noe begynnende rust under lakken på høyre bak-skjerm, mens den venstre har vært byttet, trolig i forbindelse med restaurering og karosseriet ellers har klart seg svært bra.

Interiøret i original utførelse ser veldig bra ut og er et hyggelig sted å være. Noe unormalt virker klokka i midt-konsollen som den skal, mens turteller ikke er koblet til av uvisst årsak. Varmeapparat er en trivelig luksus når høstregnet kommer smygende og ledningsnett ligger klart for moderne stereo om noen skulle ønske det. 

Ellers må bilen sies å kjøre svært godt, motor går jevnt og pent med godt drag hele veien, og understellet oppleves tight uten ulyder eller annet tull. 
Sist EU-godkjent høsten 2019 og kjørt knappe fem mil siden den gang. 

Bilen står utstilt hos oss i Ørje og er klar for ny eier fortløpende, ta gjerne kontakt for spørsmål eller avtale om visning.