1967 Chevrolet Camaro Convertible
454 Big Block

Pris: SOLGT!

Første generasjon Camaro kom i 1967 som et svar på Ford Mustangs enorme suksess i muskel-bil segmentet kun få år tidligere, og selv om tiden fra ide til produksjons-start var kort sett med dagens øyne lot ikke salgstallene og suksessen vente på seg med over 220,000 biler solgt det første året. 

Av disse 220,000 bilene var det knappe 19,000 levert som V8 cabriolet, og denne er en av de. Originalt en 327 Cabriolet i fargen “Granada Gold” med matchende gull interiør og sort elektrisk tak.

Bilen kom til Norge tilbake i 2015, og har vært med dagens eier siden.
Vi vet ikke mye om historien fra før den kom til Norge, men en eldre restaurering har den fått på uvisst tidspunkt, hvor på bilen fikk det lille som var av rust sveiset, ny lakk i original farge, nye seterekk og den originale 327/PowerGlide kombinasjonen byttet ut med en trimmet 454 Big Block, TH400 kasse og 12-bolt bakaksling. 

Jobben har vært pent utført og selv om det er noen år siden fremstår bilen fortsatt i jevnt over god stand, kosmetisk som teknisk.

Bilen må kunne sies å gå godt, og oppleves som stødig og presis etter veien, både i understell og bremser.

Et mindre området med rust i bagasjerom har vært rettet opp i nyere tid, og mens vindu i taket begynner å bli falmet holder taket ellers tett og fint i regnvær eller ved vask.

Varmeapparat og A/C har i sin tid blitt demontert til fordel for større motor, eiere siden har sett på dette som en “penværsbil” og ikke vært plaget nevneverdig av dette.

For den som ønsker er det mulig å kjøpe varmeapparat laget for biler med nettopp denne motor kombinasjonen. 

Av andre oppgraderinger kan vi nevne Dakota-Digital instrumenter og Weld-Racing 15″ felger.

Motor og gir er skrevet inn i vognkortet og bilen er EU-Godkjent frem til mai 2021, alt teknisk vedlikehold er oppe å går slik at ny eier skal kunne nyte sommeren i åpen muskelbil uten og måtte begynne med skru-jobber umiddelbart. 

Bilen står utstilt hos oss i Ørje, og er klar for levering fortløpende, ta gjerne kontakt for spørsmål eller avtale om visning.