1971 Chevrolet Corvette C3 Coupe
350-270HK/4-Speed

Pris: 210,000,-

Chevrolet Corvette har siden dag én vært folkets sportsbil med lav pris og prestanda til å yppe med flere eksotiske europeere.
Vi i Stasbil liker Corvette uansett generasjon svært godt, men har vanskelig for ikke å bli litt ekstra entusiastiske for disse tidlige C3 utgavene med blanke fangere.

Eksemplaret vi har her er litt ekstra morsom i den noe uvanlige fargen Brands Hatch Green og med manuelt gir for å toppe det hele.

Bilen er en 1971 Corvette Coupe/Targa med original 350 small-block koblet til en 4-trinns tettsteget manuell girkasse. Som tidligere nevnt er den levert i den noe uvanlige, men veldig kledelige fargen Brands Hatch Green mot lyst deluxe-interiør.

Bilen kom til Norge tilbake i 2006, men vi har ikke mye dokumentasjon eller historie før høsten/vinteren 2009-10 hvor det ligger kvitteringer på motoroverhaling og oppgradering av enkelte understellsdeler.

Videre i kvitteringene kan vi lese at så godt som alt av ledd og foringer i understell og styring ble byttet påfølgende høst/vinter 2011-12.

Det som sto igjen av tekniske detaljer før alt var gjennomgått, var bakaksel, bremser og hjullager, dette fikk mønstervis utskifting påfølgende høst/vinter 2012-13.

Alt av arbeid er gjort hos kjente verksteder med fokus på eldre amerikansk bil, og det er godt dokumenter, både hva som er gjort og hvilke deler som er brukt. Bilen virker til å ha oppført seg bra påfølgende år, med kun mindre reparasjoner og vedlikehold slik som oljeskift og bytte av vindsviskermotor/mekanisme.

I dag fungerer bilen fortsatt utmerket teknisk, mens en eldre lakkering tar seg meget bra ut, med kun noe naturlige slitasje og stensprutskader slik vi finner på de fleste bruktbiler. Rust finner vi ikke.

Interiøret er helt og pent uten unormal slitasje eller større skader, alle målere virker til å fungere, men her som på en de fleste andre gamle biler kan de fremstå noe unøyaktig.

Etter veien merkes det tydelig hvilken jobb som har blitt lagt ned i det tekniske og bilen går inn i rekken av de mer presise C3 Corvettene vi har kjørt.

Denne står utstilt hos oss i Ørje og er klar for ny eier, ikke vær redd for å ta kontakt om du skulle ha spørsmål eller ønsker å avtale visning.