1972 Chevrolet C10 Longbed
350/TH400

Pris: SOLGT!

Noen veteranbiler er mer bøllete enn andre og denne pickupen passer dårlig i rekkene til sølvguttene.

Bilen er en 1972 Modell C10 single-cab longbed som kom til Norge fra Oklahoma tidligere i år. Den gikk gjennom slik den står hos vegvesenet tilbake i mai og må sies å være i god teknisk stand med en nybygd 350 motor som går godt og har et herlig lydbilde, samtidig oppfører seg levbart langs veien med jevn gange og moment selv på lavt turtall.

Girkassen er en TH400 som også skal ha fått en gjennomgang og oppgradering med forsterket innmat i nyere tid. Converter med stall speed på 2500 er med på å gi et tøft inntrykk og skal etter hva vi har fått opplyst tåle betydelig mer effekt for den som er ute etter det. 

Karosserimessig har den fått nye framskjermer, panser, kanaler og baklem, før lakkering i det som populært er kjent som Hot Rod black, eller matt svart, jobben tar seg jevnt over bra ut mens den originale grønnfargen vises på torpedovegg og dashbord.

Bakfanger er erstattet med plate kjent som Roll-pan for et renere utseende, mens den opprinnelige i stål følger med.

Vi finner begynnende rust i hytte-hjørne venstre fram, uten at det så langt har utviklet seg til et hull vil det være et område å følge med på i framtiden, bilen ellers er svært bra for rust, selv om bytte av kanaler kunne vært gjort penere for den som er kresen.

I interiøret har det blitt kostet på nye dørsider, tepper og tetningslister til dører og vinduer, sofaen stammer fra en eldre restaurering og dashbordet er det originale, begge deler tar seg greit ut.

Alt av lys og målere fungerer som det skal selv om eier informerer om at bensinmåler kanskje ikke er den mest nøyaktige.

Bilen kom ny med AC, hvor kompressoren i dag er fjernet, mens rør og varmeelement sitter igjen.

Alt i alt er dette en tøff, morsom og praktisk veteranbil hvor du får med deg hva som helst samtidig som deler og vedlikehold er billig og enkelt.