1974 Ford LTD

Pris: 125,000,-

Et herlig eksemplar av en skikkelig fullsize Ford, en bil med størrelse, komfort og holdbarhet få kan matche og svært populær i sin samtid som nå. Med mer enn 7,8 millioner eksemplarer produsert er det kun T-Forden som er produsert i flere eksemplarer på samme platform.

Bilen vi har fått inn her kom til Norge fra første og eneste eier i USA tilbake i 2004, men en rekke uheldige hendelser som dro med seg overhaling av både motor og girkasse gjorde at bilen ikke ble registrert før våren 2020.

Etter å ha stått på lager var det nødvendig med en gjennomgang av bremser og hjullager samt bytte av alle væsker, enkelte forstillingsdeler og dekk før bilen ble tatt i bruk.

I dag fremstår den som et meget velholdt og solid eksemplar hvor du kan vri om nøkkelen og nyte en langt over middels behagelig veiholdning, uten at den oppleves gyngete eller slarkete slik enkelte amerikanskebiler har lett for å gjøre. 

I samme runde som bilen fikk teknisk gjennomgang ble det også utført service på varmeapparat og air-condition, så langt oss bekjent fungerer alt på denne bilen slik det skal, og den oppleves svært bra. 

Vi finner ikke rust noe sted, mens en eldre lakkering i original grønn metallic holder seg bra, men med noen mindre bruksmerker som naturlig er på en eldre bruktbil.

Det originale vinyl-taket var slitt og mindre pent så dagens eier demonterte og valgte en kledelig gull/kobber i tradisjonell lakk som en penere erstatning.

Speedometeret viser like over 83,200 miles eller 134,000km som virker til å kunne stemme ut ifra bilens generelle tilstand, uten at vi har noen dokumentasjon på dette. 

Er du på jakt etter en velholdt og velkjørende bruksveteran i god stand mener vi dette er svært mye pen og trivelig bil for pengene. Den er oppe å går på alt av vedlikehold og burde kunne gi neste eier mye glede.
Bilen står utstilt hos oss i Ørje, og er klar for levering fortløpende. Ta gjerne kontakt for spørsmål eller avtale om visning.