1975 Buick Regal
Landau Coupe

Pris: SOLGT!

Året er 1975, Volkswagen introduserer sin Golf i USA for første gang med håp om at oljekrisen skulle være med på å få flere amerikanere over i mindre biler. Hos GM var man inne på samme tanke, og utviklet stadig mindre biler med lavere forbruk, ihvertfall etter datidens standard.

Om man kan kalle 1975 Buick Regal Coupéen for liten er vel åpent for tolkning, men at designerne var heldige med proporsjonene vil nå tørre å påstå.

Dette eksemplaret skal etter hva vi har blitt fortalt ha startet livet i California på vestkysten av USA, før den kom seg til Norge via Phoenix US Cars tilbake i 2011.

Speedometeret viser i skrivende stund beskjedne 54,290miles eller 87,371km, som kan virke til å være korrekt bilens tilstand tatt i betraktning. Den fremstår som en ærlig og fin originalbil, bra for rust og god teknisk, med noen mindre bruksmerker som er å forvente av en eldre urestaurert bil.

Lakken i den kledelige originalfargen “Glacier blue” er litt for pen til at vi tør love at den ikke har vært pyntet på underveis, men vi finner ingen tydelige spor etter hellakkering, ei heller rust.

Motoren er Buick’s 350 V8 på 145hk og 366nm koblet til en velprøvd og solid TH350 automatgirkasse. Den starter umiddelbart og går svært pent, mens girkassen oppfører seg eksemplarisk.

Ingen ulyder eller annet tull i bremser og understell, mens vi kan nevne stor service med flushing av girkasse, samt bytte av olje og filter på motor i nyere tid.

Dekkene har datomerking fra uke 29-2018, og bilen er EU-Godkjent ut mai 2025.

Interiøret i bilen fremstår jevnt over helt og pent, men hjørnet på dashbordet har en utforming som gjør det enkelt å slå kneet inntil når du setter deg inn og bærer noe preg av dette på førersiden.

Vi har fått opplyst at A/C skal fungere og blåse kaldt, men med dagens vær har vi ikke hatt mulighet til å sjekke dette, varmeappartet og defroster virker derimot svært bra.

Ellers virker det meste til å fungere som det skal, det være seg lys, vinduer, vinduspussere etc. og en Radio/CD-spiller av nyere dato diskret montert under dashbordet på passasjersiden. 

Er du på jakt etter en koselig bruksveteran med komfort på topp nivå og/eller en hyggelig inngangsbillett til Amcar miljøet tør vi å mene denne skulle være verdt å sjekke ut. Bilen står utstilt hos oss i Ørje og er klar for levering fortløpende.