1975 Mercury Montego MX
Station wagon

Pris: SOLGT!

70-tallets USA var epoken hvor bilene var på sitt største og politikken på verdensbasis var ustabil. Denne Mercury Montego’n med sine 5,7 ganger 2 meter ble ansett som mid-size eller middels stor bil. Dette er til sammenligning 70cm lenger enn dagens BMW X5.

Felles for de fleste amerikanske biler fra denne tiden er en upåklagelig komfort, og krefter i masse vis, denne stasjonsvognen er intet unntak og en praktisk veteranbil det er lett å bli glad i. 

Bilen vi har fått inn her kom til Norge fra Upstate New York tilbake i 2015 og fremstår som en svært hel og pen originalbil med lav kilometerstand på like over 95,000km.
Med bilen følger papirer fra levering i form av kvittering på kjøp, garantibeviser, owners tag og informasjonsskriv. Instruksjonsbøker og årsavgifter gjennom tiden ligger i samme mappe som morsom kuriositet og vitne om ryddige eiere.

Rust finner vi ikke og lakken på bilen virker i stor grad til å være den samme som den hadde når den forlot fabrikken med de små riper og andre kosmetiske merker som naturlig er på en bil etter 100,000km og 44 år på veien.

Interiøret er helt og fint uten skader eller unormal slitasje, og er med på å vitne om at kilometerstand kan stemme. Alle instrumenter fungerer slik de skal med unntak av motortemperatur hvor det har blitt montert en nyere erstatter diskret til høyre for det originale.

Nåværende eier har eid bilen i to år og har på den tiden utført en del teknisk vedlikehold og oppgraderinger i form av nye pakninger til motor, bytte av bakre eksos, gjennomgang av bremser og overhaling av varmeapparat for å nevne noe.

Resultatet er en pålitelig og svært velkjørende veteranbil du kan nyte uten å måtte gi deg på umiddelbart vedlikehold eller reparasjoner.