1978 Cadillac Fleetwood Eldorado Custom Biarritz Classic

Pris: 120,000,-

Den siste av de store i meget sjelden spesial utgave.
Med bensinkrisen på 70-tallet begynte selv amerikanere å krympe bilene sine og tenke på forbruk, i første rekke sto de billigere “folkebilene” mens de mer luksuriøse kom etter. Bilen vi har her er siste utgave av de virkelig store 2 dørs Eldorado coupeene fra Cadillac, i spesial modell Custom Biarritz Classic for å markere avsluttningen.


Custom Biarritz Classic innebar at den var blant de 2,000 siste bilene, laget i en unik fargekombinasjon, og med alt tilgjengelig utstyr. Av disse fikk 475 til enda litt ekstra i form av et enormt soltak eller Astro-Roof om du vil, som ikke var tilgjengelig på andre biler.

Denne bilen kom til Norge fra Minnesota tilbake i 2016 og må kunne sies å være et pent og godt ivaretatt eksemplar. Telleverket viser 52,150 miles eller i underkant av 84,000km som virker til å være korrekt.

Ser du bort i fra en lekkajse rundt kompressoren for AirCondition ser alt ekstra utstyret ut til å fungere slik det skal inkludert klokka.

Bilen fikk et strøk lakk i USA tilbake i 2011 som fortsatt ser riktig så akseptabelt ut, men noen ujevnheter og mindre bruksmerker finnes.

Motor og gir fungerer upåklagelig mens kjøreopplevelsen og komforten ellers ikke kan beskrives, men bør oppleves.

Etter hva vi kan lese i papirene som følger bilen virker det til å ha vært 4 eiere på bilen siden den først rullet ut av lokalene til Anderson Cadillac i Golden Valley Minnesota 1978.

Morsomme ting som instruksjonsbøker, service-hefte og papirer fra overleveringen når bilen var ny følger med.

Er du på jakt etter en av historiens mest komfortable biler og noe svært få andre har lik av så kom gjerne innom.