1978 Chevrolet Corvette

Indianapolis 500 Pace Car Edition

Pris: SOLGT!

Året er 1978 og Chevrolet feirer 25 årsjubileum for sportsbilen Corvette, hva passer vel bedre enn æren ved å bruke den som Pace Car for det prestisjetunge Indianapolis 500 som gikk av staben 28. mai samme år?

Det ble besluttet å gi én Pace Car Edition til hver Chevrolet forhandler i USA, 6,502stk. Selv om disse kostet betydelig mer enn standard utgavene ble samtlige revet bort til langt mer enn veiledende. Så populære var disse bilene at flere ble satt bort umiddelbart av samlere og spekulanter.

Selv om Pace Car Edition i utgangspunktet var en svært sjelden bil laget i begrenset opplag, morsomt nok med alt tilgjengelig utstyr er det fortsatt ikke uvanlig å finne eksemplarer som er nær ubrukte eller med veldig lav kilometerstand nettopp på grunn av samler status fra dag én.

Om bilen vi har her ikke er et ubrukt eksemplar er den i enormt god stand og etter hva vi kan dømme utfra tilstand og dokumentasjon fra ny virker kilometerstand på 28,000miles/45,000km å være korrekt. Denne utpeker seg som en av de absolutt beste C3 Corvettene vi har kjørt, både i styring understell, gir og motor.

Alt av ekstrautstyr fungerer perfekt, både hva gjelder automatchoke, cruise-control, Air-Condition el-vinduer osv. Motor går meget pent og girkasse fungerer slik den skal.

Lakk kunne vært noe bedre på punkter med mindre bruksmerker og mindre krakelering når du kommer nærme, men gir et meget godt helhetsinntrykk. Det spesielle sølvfargede interiøret som kun kom i Pace Car Edition ser svært pent ut og er med på å bygge oppunder mistanken om at lav-kilometer er korrekt.