1980 BMW 633CSi

Pris: SOLGT!

Av mange ansett som en av de mest vellykkede karosseriene bil BMW, første generasjon 6-serie kjent som E24 kom på markedet tilbake i 1976 og var med helt frem til 1989.

Dette eksemplaret fra 1980 er av første utgave før facelift og noe mer ettertraktet enn sine etterkommere med høyere produksjonstall.

Bilen kom til Norge fra Sverige tilbake i 2011 og fremstår i dag i ok bruksstand, den er meget god teknisk, men har utbedringspotensiale kosmetisk.

I hjulbuer bak på begge sider finner vi spor av tidligere eiere som har forsøkt å stoppe rustangrep med varierende hell i valg av lakk og teknikk, dette kunne absolutt vært penere utført, men er teknisk i orden.

Lakken ellers ser ok ut, men en hel-lakkering i fremtiden vil kunne løfte bilen en hel del. 

Innvendig finner vi et originalt sort Recaro skinninteriør som kler bilen svært godt og ikke minst er meget godt å sitte i.

Skinnet i setene er som bildene viser gammelt og tørt med litt forskjellige sprekker og slitasje ellers på framsetene, mens bakseter, dashbord og dørtrekk har klart seg bra. 

Motor, gir, clutch bremser og understell ellers oppfører seg eksemplarisk, og bilen oppleves som meget tight og presis etter veien. 

Kilometerteller viser like over 184,000km som virker til å kunne stemme utifra bilens tekniske tilstand.

Vi har ingen dokumentasjon på servicer eller vedlikehold ellers gjennom historien, mens CarFax rapport viser kilometerstand til å ha vært 166,000km tilbake i år 2000.

Alt i alt er dette et greit eksemplar av sorten BMW 6-serie, men som annonsen beskriver ikke et strøkent eksemplar. Det som blir neste eier kan selv velge om han/hun ønsker å bruke bilen slik den er eller utføre en rullende restaurering, den egner seg godt til begge deler etter vårt forstående. 

Bilen står utstilt hos oss i Ørje, så er det bare å ta kontakt for eventuelle spørsmål eller avtale om visning.