1981 BMW 320iS

Pris: SOLGT!

Vi er så heldige å ha fått inn et helt og pent eksemplar av en BMW E21 3-Serie for salg.
BMW fra denne epoken har i de siste årene stått ut som gode entusiastbiler med underholdene kjøreegenskaper, samtidig som de er komfortable og holdbare nok til å kunne brukes uten videre bekymringer eller ubehag.

Bilen vi har fått inn her er en 320iS som ble solgt ny i Upstate New York, “i” for “Injection” og “S” for “sports-package” hvor du fikk stivere understell, sportsinteriør med Recaro-stoler og skinntrukket ratt samt tøff frontspoiler.

Effekten er på 101hk fra en to-liter fire-cylindret motor kjent som M10 koblet til en 5-trinns manuell girkasse.

Kilometerteller viser like over 93,000miles eller 150,000km, vi har ikke noe dokumentasjon på at dette stemmer, men utifra tilstand på bil og drivverk kan det virke reelt.

Etter hva vi kan se fra kvitteringer og papirer som følger bilen har den holdt seg i New York frem til høsten 2016 hvor den ble importert til Norge av Rud Vintage Garage. 

Etter import til Norge har framsetene blitt trekt opp på nytt, europeiske lys og støtfangere blitt montert og bilen har fått en teknisk gjennomgang. 

En eldre lakkering i original sort tar seg fortsatt bra ut, men viser noe slitasje i form av steinsprut ol. Rust finner vi svært lite av, kun et mindre området innvendig i bagasjerommet uten hull ut.

Understell og styring er særdeles tight og presist, sammen med den lave vekten gir dette underholdene kjøreegenskaper som på alle de riktige måtene skiller seg fra noe vi finner i dagens biler som stadig blir større og tyngre.

Alt i alt er dette en morsom entusiastbil som svært mange kan relatere til, og husker fra den dagen disse var drømmebiler for ungdom som ville ha noe litt mer sportslig enn Ford Taunus og Opel Ascona.

Dette eksemplaret står klar for ny eier hos oss i Ørje, ikke vær redd for å ta kontakt om det skulle være spørsmål eller for avtale om visning.