1984 Mercedes-Benz 280SL

Pris: SOLGT!

Mercedes SL har i mer enn et halvt århundre definert segmenter for to-seter luksus cabriolet og generasjonen vi har her kjent som R107 er for lengst en klassiker. 

Denne bilen er av typen 280SL i europeisk utførelse og slik sett blant de mer ettertraktede utgavene for sine penere støtfangere og lykter, samt en solid og betydelig mer bensingjerrig rekkesekser sammenlignet med sine noe tørste V8 søsken ofte hentet inn fra USA. 

Den ble levert ny til en heldig eier i Frankfurt på forsommeren 1984, og fikk svært forsiktig bruk de første årene etter hva vi kan lese fra servicehefte.

Bilen er herlig enkelt utstyrt, med elektrisk speil, ABS og automatgir som ekstrautstyr. Ekstra var også det noe uvanlige baksete denne bilen har, som selv om benplassen er begrenset kan gi plass til to barn eller barnebarn ved behov.

I 2001 kom bilen seg til Norge og hadde samme eier fra sensommeren 2003 til 2019 når dagens eier overtok. Gjennom tiden har det som var av rust blitt fjernet, bilen har fått en lakkering i original farge samt, nytt dashbord, tak, tepper og trekking av seter. Kvitteringer vitner om årlig service og normalt godt vedlikehold.

Av nyere dato har styrestag og varmeapparats vifte blitt byttet samt generell service gjort for å få bilen klar til sesong. 

I dag fremstår den som et helt og pent eksemplar hvor det aller meste, med unntak av en eldre Becker-radio virker til å fungere som det skal.

Lakken i dyp blå metallic er noe vanskelig å få frem riktig på bilder, men presenteres svært godt i virkeligheten, uten større skader eller riper av betydning, vi har ikke funnet noe rust å snakke om.

Speedometer viser like over 170,000km som er nærliggende å tro stemmer utifra generell tilstand og det som følger med av dokumentasjon.

Interiøret er som tidligere nevnt pusset opp i nyere tid og fremstår meget pent.

Er du på jakt etter en koselig sommerbil du fint kan bruke hver dag, og ta av taket når sola skinner mener vi denne er verdt å vurdere som en lettkjørt og svært solid bil med levbart bensinforbruk og klassisk design. Bilen står utstilt hos oss i Ørje og er klar for levering fortløpende.