1985 Jaguar XJ6 Vanden Plas

Pris: SOLGT!

I 1979 kom Jaguar ut med tredjegenerasjon XJ hvor ingen ringere enn Pininfarina ble hyret for jobben med å tegne om linjene på den lange utgaven. Denne bilen også kjent som serie III er av mange ansett som en av historiens peneste 4-dørs sedaner med kjøreegenskaper og komfort til å matche kattens renommé.

Vi finner kjøreopplevelsen i XJ6 ulik sin samtids konkurrenter på alle de riktige måtene, hvor Mercedes udiskutabelt lagde komfortable og solide biler er de noe tyngre å håndtere på svingete vei, mens BMW absolutt tar svinger på strak-arm er de ikke i nærheten av Jaguarens flyt over humper og ujevnheter.

Eksemplaret vi har fått inn her er en av de fineste vi har sett av sorten og i topputgaven Vanden Plas fra 1985.

Vanden Plas skilte seg fra den mer vanlige Sovereign med høyere utstyrsnivå i form av kjørecomputer, klima-anlegg, takluke og cruise-control samt tykkere lydisolasjon og mer påkostede seter kledd i skinn fra ikke ukjente Connolly.

Selv om bilen er registrert for fem er baksetet utvilsomt tiltenkt kun to personer, men dertil to i et av de mest komfortable bakseter vi noen gang har sittet i, omgitt av tykt skinn og treverk.

Denne bilen ble levert ny på Hawaii i 1985 før den ble med første eier på flyttelasset over til Texas, i 1999 skiftet den eier for første gang, og ble hentet over til Norge som en meget pen bruktbil.

Reparasjoner og vedlikehold er godt dokumentert og fulgt opp på Jaguar verkstedene Techno Classic og Sandberg Auto gjennom hele tiden her i Norge og bilen fremstår enormt bra.

Vi har ikke funnet antydning rust noe sted og kan lese fra kvitteringer at bilen fikk en ny runde lakk i original farge tilbake i 2013, jobben er svært pent utført og fremstår nær perfekt selv 6 år senere.

Interiøret er det originale og i tilsvarende god stand uten skader eller defekter og med minimal slitasje. Oss bekjent virker alt ekstrautstyr upåklagelig, det være seg klima-anlegg, cruise-kontroll eller vinduer/takluke.

Kilometerteller viser 75,000miles eller like under 120,000km som virker til å være korrekt utifra bilens tilstand og dokumentasjon fra service. Motor starter opp upåklagelig med jevn gange og fint drag, girkassen skifter mykt gjennom alle gir og er med på å komplettere en herlig kjøreopplevelse.

Det er ikke vanskelig å forstå at denne bilen har imponert oss i opplevelse og tilstand, den står klar for ny eier hos oss i Ørje og er det noe vi kan hjelpe med er det bare å ta kontakt, det være seg spørsmål du måtte ha eller avtale om visning.