1985 Mercedes-Benz 230TE

Pris: SOLGT!

Pen og hyggelig bruksveteran med en kvalitet og komfort som har vært nær legendarisk i over 40 år. 
De første bilen i 123 serien kom for salg rett over nyttår i 1976, og har gjennom 2.6 millioner produserte eksemplarer vært å finne verden over med rekke forskjellige utførelser og bruksområder. 

Her hjemme ble de raskt standarden i drosje industrien mye takket være god kvalitet og høy komfort, det er slettes ikke uvanlig med historier om disse med både åtte og ni hundre tusen kilometer på den originale motoren.

Bilen vi har vært så heldige å få inn her er et meget pent eksemplar av den folkekjære stasjonsvognen i klassisk hvit med blått interiør produsert i september 1985 som en av de aller siste før w124 serien gikk i produksjon oktober samme år.

Motoren er en 4 cylindret bensin på 134hk koblet til en behagelig 4-trinns automatgirkasse slik en skikkelig Mercedes skal være. 

Bilen ble solgt ny som varebil i Stavanger oktober 1985 og ble omregistrert til personbil i 1991 på samme eier.Servicehefte viser jevnlig vedlikehold hos merkeverksted frem til 203,000km i 2001, mens kvitteringer og håndskrevne notater fortsetter fremover til i dag med store mengder påkost de senere år.

Nåværende eier er en ivrig Mercedes entusiast som har sett verdien av en slik klassisk stasjonsvogn i hele sin tid med bilen, og utført vedlikehold og reparasjoner uten tanke på kostnad, men med et fokus på kvalitet og holdbarhet. Resultatet er en enormt hel og fin bil som kjører lett og stødig uten den minste ulyd eller slakk.

Det som var av rust i gulv og kanaler har blitt profesjonelt utbedret, og bilen lakkert fra list og ned. Den fremstår som fin kosmetisk, med med noe naturlig slitasje.

Interiøret fremstår også i jevnt over god stand med noe naturlig slitasje på førersetet og en mindre sprekk på toppen av dashbordet for den pirkete. 

Original Becker Mexico kassettspiller står i, fungerer fint og er med på å den klassiske følelsen og et gjennomført inntrykk.

Alt i alt en gjennomført og svært pen veteranbil som samtidig er praktisk og med en komfort enkelte nye biler ikke kan leve opp til.