1986 Pontiac Firebird TransAm GTA

Pris: SOLGT!

Pontiac Firebird Trans Am GTA, navnet lar det være liten tvil, dette er tøffe saker!
Bilen vi har fått inn her ble sjeldent nok solgt ny i Norge i 1986 og har vært i nåværende familie siden 2003. 

Dette eksemplaret ble originalt levert som en enklere utgave av Firebird, mens en svensk 1989 Trans Am GTA ble tatt inn og brukt som donorbil for ombygging til GTA Performance utgave. Dette innebærer at vi nå ser på en full-utstyrt bil med kraftigere motor og sportsligere understell som i sin tid var flaggskipet til Pontiac og topputgaven av Firebird.

Motoren er en L98 350-TPI på 230hk nært beslektet med den du også finner i samtidens Chevrolet Corvette. Automatgirkassen er den ikke ukjente TH700 med overdrive som er med på å gi et mer behagelig turtall på motorvei.

Understellet med intern-kode WS6 byr på kortere styring, differensial-sperre, tykkere stabilisatorstag og stivere støtdempere som en hyggelig oppgradering fra mer tradisjonell Firebird eller Camaro.

Bilen ellers må sies å være i svært god stand både teknisk og kosmetisk med kun få bruksmerker å trekke for.

Med unntak av elektrisk åpning for bakluke virker alt av ekstrautstyr upåklagelig, A/C og cruise-control inkludert. Bilen er fri for rust og ombygging til GTA er skrevet inn i vognkortet, EU-Godkjent ut oktober 2020.

Ta gjerne kontakt for spørsmål eller avtale om visning, bilen står utstilt hos oss i Ørje og er klar for levering fortløpende.