1987 Chevrolet Corvette Convertible

Tuned Port Injection L98 C4

Pris

SOLGT!

Chevrolet Corvette er en med tiden legendarisk sportsbil vi i Stasbil liker svært godt. Når 4. generasjon kom i 1984 var den en milepæl å regne, og et teknologisk vidunder i sin tid. Tradisjon-tro hadde den fortsatt et karosseri i glassfiber, over en ramme i metall, V8 støtstang-motor forran, girkasse i midten og uavhengig fjæring bak. Men der stopper tradisjonene. Tverrgående kompositt fjærer er noe verden ikke hadde hørt om tidligere, og det digitale instrumentpanelet var kult og moderne på en måte få hadde sett for seg fra Chevrolet.

Og det fungerte! Det anerkjente magasinet Road & Track i USA hadde fast test av G-krefter og C4 Corvette klarte 0.9G, det var 0,02 bedre enn konkurentene fra Porsche og Ferrari. Corvette var ikke lenger en rett frem bil tross sitt amerikanske tradisjonsrike opphav.

Bilen vi har her kom nylig til Norge fra Florida, og har passert teknisk kontroll hos biltilsynet med glans. Den fremstår i svært god stand og uten rust i ramme/torpedo eller sprekker i glassfiberen. Alle avgifter er betalt, og bilen er klar for registrering på første eier i Norge nå han/hun måtte ønske.

Motoren er den originale 350 smallblock Chevy L98 med forsterkede topper nytt for året. TPI Injection fungerer slik det skal og starter lett. 4-Trinnsautomat girer slik den skal uten tegn til ulyder. Ellers byr den på herlige kjøreegenskaper og nydelig lyd.

Lakken virker til å være original og i bra stand, men med mindre naturlige bruksmerker slik det har lett for å bli på en eldre bil. Takt er tett og fint i kledelig hvitt mot rødt skinn interiør. 

Du sitter godt i de dype sportsetene, mens de digitale instrumentene byr på herlig 80-tallsnostalgi.

Legg merke til at dette er en ettertraktet hel-cab i motsetning til de mer vanlige Targa-coupene.