1988 Jaguar XJ12 Vanden Plas

Pris: SOLGT!

En av historiens kanskje peneste firedørs biler og en nær legendarisk plassering blant klassiske luksusbiler. 
Hvor mange har vel ikke hørt entusiaster fortelle at “Nei det er ingen ve-tolv, det er en Double-Six!”

Bilen vi har fått inn her vitner om nettopp hvor god en luksusbil Jaguar klarte å lage, den store motoren summer i gang uten en vibrasjon og selv om den på ingen måte kan kalles rask, byr den på et herlig moment og gir en unik følelse av kvalitet og klasse som vi sliter med å finne lik av hos noen konkurrent.

Levert ny av Jaguar forhandler “Cooke Motors Limited” i Calgary, Canada den 4. August 1988 til en heldig dame ved navn Elizabeth Jensen, en herlig luksusbil med den største motoren, det meste du kunne få av utstyr og i klassisk Satin Beige Metallic.

Utifra servicehefte kan vi se at den fikk sitt vedlikehold hos samme forhandler som solgte den ny frem til oktober 1995 og like over 94,000km.
Vi vet ikke nøyaktig når den ble eksportert, men videre har vi salgskontrakt fra August 1997 i Harare, Zimbabwe, og skal etter historien ha blitt med en av de ansatte ved den norske ambassaden i landet hjem til Norge når han pensjonerte seg tilbake i 2001-2002.

I dag viser speedometeret like rundt 127,680km som virker til å kunne stemme basert på bilens generelle tilstand og hva vi har blitt fortalt av tidligere eier.

Siden bilen kom til Norge har den blitt lite brukt og kun på pene sommerdager. Service og reparasjoner har blitt utført hos Jaguar spesialist Sandberg Auto ved Rud i Bærum.

I dag fremstår den i grei bruksstand, men som prisen tilsier ikke perfekt. Mens motor gir og understell gir et godt inntrykk og fungerer fint har slikt som klima-anlegg, sentrallås, radio og cruise-control blitt mer ugreit med årene. 

Etter bytte av et par brytere og litt justering har vi fått alle vinduer og takluke til å virke slik det skal, og bilen oppfører seg meget bra etter veien. 
En eldre lakkering i original fargen holder seg bra, men som på bruktbiler flest finner vi noen mindre kosmetiske merker rundt om uten at vi synes det trekker inntrykket ned. Rust finner vi svært lite av, hverken på skjermer, dører eller under. 

Interiøret er jevnt over helt og pent uten unormal slitasje eller skader og oppleves som et veldig hyggelig sted å være enten om du befinner deg bak rattet eller i det romslige baksetet.

Er du på jakt etter en klassisk og ikke minst vakker luksusbil for fine sommerdager, og kanskje videre utover høsten føler vi denne er verdt å vurdere. Flere sylindre og mer velkjørende bil skal det i hvert fall godt gjøres å få for under 70,000kr.