1989 Mercedes-Benz 300SL

Pris: SOLGT!

Mercedes SL er en gjenganger og favoritt her hos oss i Stasbil, det er solide velkjørende biler som samtidig ser bra ut og gir mye bil for pengene.

Eksemplaret vi har fått inn her er fra første årgang av generasjonen kjent som R129, og går blant mange for å være en av de siste skikkelige Mercedesene.

Bilen startet livet i Tyskland tilbake i august 1989 og kom til Norge som pent brukt sommeren 1997.

I dag har den rullet like i underkant av 220,000km og fremstår i jevnt over svært god bruksstand. Noen mindre bruksmerker vil man finne som naturlig er, men de er små og langt i mellom. Teknisk virker den til å fungere meget bra, motoren er Mercedes sin velkjent 3 liter rekkesekser på 190hk og med en nær legendarisk slitestyrke, girkassen girer mykt og pent som den skal og understellet er tight og presist uten ulyder eller annet tull.

Serviceheftet følger bilen og selv om det er noen åpne punkter gir det inntrykk av at bilen har blitt godt holdt hele veien. 

I nyere tid har alle sylindre til det hydrauliske taket blitt byttet slik at det nå fungerer feilfritt.

Ekstra-utstyrslisten er som på mange luksusbiler lang, og her fungerer alt med unntak av Air-Condition som ikke blåser kaldere enn det som er ute. Varme og funksjonene ellers er i orden.

Av morsomme særegenheter kan vi nevne at også innvendig speil justeres elektrisk, og sammen med utvendige speil og ratt er de en del av memory funksjonen til det elektriske sete.

Karosseriet fremstår helt og pent hele veien, ingen større lakkskader, rustangrep eller tegn på tidligere kollisjon. Original hardtop i bilens farge følger selvfølgelig med. Felgene av typen Lorinser RS90 er tidsriktig, kledelig og ettertraktet tilbehør og fremstår pene, men med noe begynnende slipp i klarlakken uten at det er til stor sjenanse.

Dekk har godt med mønster rundt hele.
Vi synes dette er en herlig balanse mellom klassisk design og moderne komfort, og blir ofte tiltrukket av den enorme slitestyrken på Mercedes fra denne tiden.

Fordelene som følger veteranstatus er verdt å ta med seg og gir ytterligere økonomisk bilhold. 

Er du på jakt etter en fin cabriolet til en hyggelig penge mener vi denne er verdt å vurdere

Bilen står utstilt hos oss i Ørje, og er klar for levering fortløpende. Ta gjerne kontakt for spørsmål eller avtale om visning.