1989 Mercedes-Benz 300SL

Pris: SOLGT!

Når Mercedes i 1989 lanserte sin nye SL på Geneva Motorshow var det på høy tid ettersom forrige generasjon hadde vært med i over 18 år. Det skulle noe til å ta over stafettpinnen til det som for lengst hadde blitt definisjonen på en åpen to-seter luksusbil.

I dag, 30 år senere kan vi trygt si at denne generasjonen kjent som R129 besto oppgaven med glans. Dette er enormt solide og velkjørende biler som selv i dag oppleves komfortable og velbygde uten at du savner noe eller blir sliten på lengre turer.

Bilen vi har har fått inn her er et meget pent eksemplar, solgt ny i Tyskland hvor den forble hos samme eier frem til 2004 når dagens eier tok den til Norge.

Den har aldri vært vinterkjørt, har god servicehistorikk og med like over 91,000km siden den forlot fabrikken er det heller ikke mye som tyder på at dette er en 30 år gammel bil.

Interiøret i er i lyst skinn med matchende tepper uten rifter, skader eller stygge flekker, men vi kan nevne noe naturlig slitasje på sidestøtten til førerstolen etter at folk har gått inn og ut.

Alt av ekstrautstyr slik som varme i seter, elektriskjustering etc. virker til å fungere slik det skal.

Lakken på bilen er etter hva vi har fått opplyst den samme som når den forlot fabrikken og fremstår svært bra hele veien rundt, med unntak av en mindre skrape på støtfanger fremme uten at denne er til stor sjenanse. 

Cabrioleten i brunt stoff ser ut som ny, uten misfarging i vinduer. Den elektriske mekanismen fungerer slik den skal, mens original hardtop i bilens farge medfølger.

Motoren er Mercedes sin bunnsolide 3-liter rekkesekser på 190hk kjent fra flere modeller gjennom 80 og 90-tallet, også her går den uten en vibrasjon og gir mer enn nok effekt til å behagelig flyte ned motorveien nær uansett hastighet.

Alt i alt er dette et meget pent eksemplar av en solid og driftsikker kabriolet med lav kilometer og god historikk.

Bilen står utstilt hos oss i Ørje og er klar for levering fortløpende. Ta kontakt for mer info eller avtale om visning.