1990 Mercedes-Benz 230E

Pris: 45,000,-

Det er enkelte biler som får en større plass i historien enn andre, og Mercedes E-klasse kan vi vel med sikkerhet nå si at har spillt en betydelig rolle. Generasjonen vi har her kjent som W124 og dens forgjenger W123 er av mange ansett som noen av de beste bilene noen sinne laget med sin enorme slitestyrke og høye komfort, samt at det var en versjon for alle. Om du ønsket 2,-4,-5 eller 6 dører? Stasjonsvogn, sedan, limousine, coupe eller cabriolet, det fantes, og finnes fortsatt en E-klasse for deg. 

Bilen vi har her er av den mer tradisjonelle og klassiske utgaven med 4-dører, 5-seter 2.3 liters motor og automatgir. Elsket av alt fra taxi-bransjen til forretningsmenn og barnefamilier. Den fikk veteranstatus i år og må kunne sies å være en svært koselig stasbil som tåler å brukes til alt fra hyggetur på søndag til butikken på mandag.

Dette eksemplaret startet sitt liv i Tyskland som så mange andre, før den kom til Norge som bruktbil tilbake i år 2000. Siden den kom til Norge har den hatt to voksne eiere som begge hadde bilen tett på 10 år hver. Den bærer preg av godt vedlikehold og pen bruk samt eiere som har vært på passelig med oljebehandling. 

En opplakkering av sidene på bilen for noen år tilbake holder seg svært bra, og vi finner minimalt med rust på dette eksemplaret.
Interiøret er jevnt over meget helt og pent, mens denne også har det “tradisjonelle” slitehullet på ryggen til førerstolen slik bildene viser.

Motor og gir oppfører seg eksemplarisk, og understellet er fortsatt tight og presist slik det skal være. Det som må kunne sies å være noe høy kilometerstand på 311,000km merkes ikke på kjøreopplevelsen.

Servicer og vedlikehold siden 186,000km tilbake i 2004 er skrevet ned i en loggbok som følger bilen. 
Av praktisk og hyggelig ekstra-utstyr kan vi nevne elektrisk-soltak, avtagbart hengerfeste og sentrallås, mens bilen ellers er herlig enkel og pålitelig.

Alt fungerer slik det skal og bilen er klar for flere koselig mil langs landeveien.
Er du på jakt etter en velholdt og svært pen bruksveteran vil vi tørre å påstå at denne er et alternativ verdt og vurdere, ta gjerne kontakt for spørsmål eller avtale om visning. Bilen står utstilt hos oss i Ørje og er klar for levering til ny eier fortløpende.