1994 Mercedes-Benz 220CE

Sportline Convertible

Pris: SOLGT!

Mercedes E-klasse i 124 serien er av mange ansett som en av historiens beste biler, med høy komfort og kvalitet som med tiden har blitt legendarisk. De som ønsket å kjøpe en E-klasse ny på 90-tallet hadde et hav av valgmuligheter med forskjellige karosserier, motorer og ekstra utstyr.

Denne cabrioleten med Sportline pakke er slik sett en sterk kontrast til de mange taxi-kjørte diesel stasjonsvognene der ute. Med 4 fullverdige seter og et skikkelig bagasjerom er den også en verdig konkurrent for mang en bruks-sedan. Selv om den har Sportline understell og seter er dette ikke en sportslig bil å regne, her er det komfort og stødige kjøreegenskaper som gjelder, og vi blir selv i dag imponert over hvor behagelig disse bilene er.

4 sylindret bensin med manuelt gir er et økonomisk alternativ til de noe tørste rekkesekser utgavene og med 150hk oppleves den absolutt kvikk nok. Lydisolasjonen i stofftaket er av det beste vi har opplevd i noen kabriolet, det samme gjelder vindsus og blåst med taket nede, her kan man selv på kjølige høstdager kjøre med taket av og varmeapparatet på uten at det er det minste ubehagelig.

Bilen vi har fått inn her er et meget pent eksemplar som kom til Norge fra Tyskland høsten 2003. Den fremstår velholdt og i god tekiskstand uten rust eller andre nevneverdige mangler. Eu-godkjenning ble gjennomført i våres og bilen bærer preg av forsiktig bruk de senere år. Den har ikke blitt vinterkjørt siden den kom til Norge.


Det sorte skinn-interiøret er i nær ny-stand uten det kjente “slite hullet” på sidestøtten til førersetet. Alt av utstyr fungerer slik det skal, det være seg varmeseter, tak, vinduer sentrallås etc. Original radio er fortsatt på plass og tar inn FM uten problemer eller kassetter om du skulle ha en gammel samling liggende?

Alt i alt er dette en av de mest holdbare og komfortable cabrioletene du kan få kjøpt, og en modell som er ventet å stige i pris i årene som kommer.