1995 Jaguar XJR

Pris

SOLGT!

For den som synes BMW M5 eller Mercedes 500E blir litt for vanlig, har vi her en skikkelig godbit til en brøkdel av prisen. Jaguar XJR var en bil som på mange måter brøt med alle tradisjoner Jaguar tidligere hadde hatt. Misforstå rett, det er mer enn nok tykt skinn og treverk til å passe en hver anglofil aristokrat, samtidig som den leverer krefter nok til å gjøre skam på mang en sportsbil.

Dette eksemplaret kom til Norge fra Tyskland tilbake i 2007. Alt tyder på at den har vært godt tatt vare på som en spesiell og morsom bruksbil. Servicer er godt fulgt og bilen fremstår som pen, kun med mindre kosmetiske skader normalt for en bil av denne årgangen.

XJR utgaven kjent som X300 er som mange andre eldre biler kjent for å ruste friskt, mens denne har holdt seg svært bra. Jevnlig oljebehandling av understell viser seg gang på gang å være mer enn lønnsomt i det lange løp. Både hva gjelder nyere og eldre biler.

Selv om Jaguar har ett frynsete rykte hva gjelder kvalitet har XJ-serien fra denne tiden vist seg å være svært gode biler. Med kun 161,000km skal det være mye glede igjen i denne. Enten om man velger å bruke den som en rå daglig bil, eller en herlig helge cruiser. De fleste vil nok uansett oppleve ett og annet misunnelig blikk fra naboer og forbipasserende.

Motoren i XJR har tatt utgangspunkt i den samme 4 liters rekkesekseren fra mer allminlige XJ6, men har her fått en Eaton-kompressor og yter like over 320HK og intet mindre enn 512Nm. Dette gjør den kapabel av 0-100 på 6,7 og en toppfart begrenset til 250km/t.