1996 Ford Mustang SVT Cobra

Pris: SOLGT!

Ford Mustang gikk umiddelbart inn i bilhistoren som en av de største suksessene noen gang når den ble lansert tilbake i 1964.

Helt siden begynnelsen var de å få med et stort utvalg av motorer og utstyrsvarianter, hvor flere av de for lengst har blitt legender i muskelbilverden.

Denne 1996 SVT Cobra’en er på god vei inn i klassiker verden. SVT Cobra var toppmodellen av Mustang på 90-tallet og sto over Mach1 og GT med sin håndbygde hel-aluminiums V8, doble overliggende kamaksler, mer enn 300 hestekrefter fra fabrikk og 0-100 på under 6 sekunder, kun levert med manuelt gir!

Eksemplaret vi har fått inn for salg her er så nær nystand man kan finne en 24 år gammel bruktbil, det er ytterst minimalt med bruksmerker i lakk og interiør.

Undersiden av bilen har aldri vært oljebehandlet og det totale fraværet av rust vitner om forsiktig bruk kun i penvær.

Bilen startet livet i utkanten av Detroit tilbake i 1996, levert ny av en forhandler knappe 30 minutters kjøring fra fabrikken hvor bilen ble skrudd sammen noen uker tidligere. 

Første eier beholdt bilen i femten år til 2011, og nå to forsiktige eiere senere har den beveget seg over til oss i Norge nå på vårparten 2020.

Bilen ble etter hva vi kan forstå levert med det meste av tilgjengelig ekstrautstyr og alt virker til å fungere slik det skal den dag i dag.

Av endringer fra slik den forlot fabrikken kan vi nevne rustfritt 2″ Magnaflow eksosanlegg, K&N kaldluftinntak, utvendig tanklokk og påmontert solskjerming på bakvindu, uten at vi føler det påvirker bilen negativt.

Dekkene er av typen Nitto NT555 High Performance med datomerking 04-17 og har minimalt med slitasje.

Interiøret er meget pent uten skader eller unormal slitasje eller stygge flekker, mens original radio og CD-veksler er beholdt. 

Bilen kjører helt nydelig og byr på et herlig lydbilde med jevnt drag og krefter hele veien opp til 7,000 omdreininger, uten å virke slitsom ved normal kjøring.

Er du på jakt etter en morsom muskelbil med moderne kjøre-egenskaper og som svært få andre har lik av, vil vi mene denne er verdt å vurdere, bilen står utstilt hos oss i Ørje og er klar for levering fortløpende.