2001 Kenworth T800B

Pris: 350,000,-

Du trenger ikke være over middels bilinteressert for å bli forelsket i tanken om stor amerikansk semi, romslig sleeper og ekstra lange kjøreturer med høylytt country på stereoen.

Ikke trenger du å reise over Atlanterhavet for opplevelsen heller, her selger vi redningen for sommerferien, med røslig Kenworth, Detroit Diesel og store blanke piper på hver side av nettopp en romslig sleeper.

Bilen kom til Norge som ny tilbake i 2001 og gikk de første fire-fem årene i trafikk for Kingsrød transport både her hjemme og på kontinentet, oftest med tank og farlig gods. For bilen har ingen bruksbegrensninger, og er ADR sertifisert.

Som ny ble den spesialbestilt for å møte europeiske krav for bremser og understell, og ikke minst for å se tøffest mulig ut, med delt frontrute, ekstra mye polert aluminium, større dieseltanker og et dashbord med absolutt alle tenkelige målere.

Nokså tidlig i bilens karriere ble det laget en avtale med Coca-Cola, og bilen lakkert i dagens rødfarge og dekorert for bruk som reklameeffekt i førjulstiden.

Kort tid etter ble den solgt til privat bruk og utleid som reklame effekt, bruken har vært forsiktig og kilometerstand er like over 230,000kilometer som må kunne kalles beskjedent for en hvilken som helst lastebil.

Motoren er en Detroit-Diesel på 12.7 liter og 500hk, koblet til en Eaton automatgirkasse, en kombinasjon som i følge tidligere eiere er snillere på forbruket enn sine europeiske konkurrenter samtidig som holdbarheten og dele-tilgangen er god.

I dag fremstår den fortsatt i svært god stand jevnt over, med kun en vindusmotor på passasjerdøren og AirCondition som påpekes av feil/mangler.

Bilen beskrives som komfortabel og stødig etter veien og ikke minst underholdene å kjøre, for at det er snakk om et blikkfang og mange lange samtaler overalt du stopper trenger vel ikke utdypes.

Er du på jakt etter en morsom arbeidsplass eller året kuleste campingbil burde denne kunne oppfylle begge kategoriene effektivt.

Den står utstilt hos oss i Ørje, og er klar for levering fortløpende, ta gjerne kontakt for spørsmål eller avtale om visning.