2008 Roush Mustang
BlackJack Stage3

Pris: SOLGT!

Ford Mustang har for lengst blitt en legende langt utenfor oss innbitte bilentusiaster, generasjoner har vokst opp med Mustang som drømmebil og nesten like mange har latt drømmen bli virkelighet.

Når det i 2005 var tid for fornying og femte generasjon med karosseriet du ser her sto for dør, mente mange at Ford igjen var tilbake til det Mustang skulle være; sexy, fastback, V8, muskelbil, utseende foran det praktiske og til en oppnåelig pris.

Tradisjon tro var det simplere utgaver tilgjengelig for de som ønsket en billig og kul bruksbil, og et stort utvalg i mer spesielle utgaver for de som ønsket nettopp det, noe spesielt.

For noe spesielt er bilen vi har fått inn for salg her; Jack Roush er et navn de fleste med en viss motorsport interesse har merket seg, og er du i tillegg over middels interessert i raske Forder gir navnet den lille ekstra frysningen ned langs ryggen. 

Denne startet livet som en “vanlig” sort Mustang GT, men forlot samlebåndet, og ble sammen med 100 andre nummerierte biler sendt over til tuning-firmaet Roush-Performance, kostet på mer enn bilens opprinnelige verdi i “gå fortere deler” og så solgt til heldige entusiaster gjennom utvalgte Ford forhandlere, med full nybilgaranti!

Imponerende når vi ser på hvor mye som ble gjort med denne utover de alminnelige Mustang GTene som var utgangspunktet; understellet er i praksis Roush sitt eget, med nye dempere, fjærbein, fjærer og stabilisatorstag, bremsene oppgradert med 14″ ventilerte skiver og nye fire stemplede calipere.

Motoren har selvfølgelig også blitt betydelig oppgradert, en Eaton M90 kompressor gir pustehjelp og bidrar til en ikke ubetydelig økning på verså 130hk over standard, med et resultat på 430hk og 540nm dette matet gjennom en 5-trinns manuell girkasse gjør sportsbil følelsen komplett og bør kunne lure frem smilet i selv de mest innbitte elbil-entusiaster.

Som tidligere nevnt er denne utgaven kjent som “Roush Stage3 BlackJack” kun produsert i begrenset opplag hvor dette er bil nummer 46 av 100 for 2008. BlackJack pakken inkluderte som tidligere nevnt Roush Stage3 tuning, i tillegg fikk du den megatøffe blank og matt sort fargekombinasjonen, et større stylingsett med spoilere, sideskjørt, fangere etc. broderte detaljer i interiøret og 18″ matt sorte felger fra Roush for å nevne noe. 

Dette eksemplaret kom til Norge fra USA våren 2019 og er nå til salgs hos oss på vegne av det som er dens tredje eier siden ny.
Fra servicehistorikk og CarFax kan vi tyde at første eier i Nevada brukte denne mer eller mindre daglig, mens eier nummer to, samt dagens eier kun har benyttet denne som hobby og entusiastkjøretøy. 

Vi vil beskrive tilstanden som jevnt over meget god, men ikke perfekt. Som på de fleste bruktbiler av denne årgangen er det noen mindre bruksmerker i lakk så vel som interiør, mens alt teknisk og elektrisk fungerer helt ypperlig. 

Kjøreopplevelsen er et kapittel for seg selv; kjører du normalt og rolig oppfører den seg eksemplarisk pent, mens oppgraderingene gjort på understellet merkes godt i sammenligning med de mer tradisjonelle Mustangene vi har hatt av denne generasjonen når du gir på litt ekstra.

Den oppleves meget presis og stabil i veien, og byr på betydelig mer moro i svingene enn den mykere og mer hverdagslige bilen den er bygget på. 
Kompressormatet V8 blir aldri feil, og her lar vi oss virkelig imponere stort av lydbildet som kommer til liv i hylet fra kompressoren forran blandet med herlig dyp rumling fra eksosen bak.

430hk og 540nm holder i massevis for å levere på rett side av muskelbil følelsen, mens vi mener enhver sportsbil med respekt for seg selv fortjener manuelt gir slik som denne.

Er du på jakt etter en moderne og ikke minst tøff muskelbil mener vi denne er verdt å vurdere, du får utseende å prestanda langt utover hva standard Mustang GT kan drømme om, samtidig som kjørbarhet og holdbarhet er godt ivaretatt. Vi vet ikke om flere Roush Blackjack her til lands, så du skal slippe å se en til på neste biltreff. 

Bilen står utstilt hos oss i Ørje og er klar for levering fortløpende, ta gjerne kontakt for spørsmål eller avtale om visning.