Snart er en ny iskrem-sesong her

Snart er en ny iskrem-sesong her

Å reise på biltreff er gøy. Nivået er imponerende, og det er nesten umulig å forstå hvordan noen klarer å gjøre bilene sine finere enn da de var nye. Bak ligger uker med vask og polish, hundrevis av Q-tips – og gjerne en veldig forståelsesfull familie.

De blideste på biltreff, er gjerne de som parkerer utenfor og løser publikumsbillett. De som har ganske ren bil, men likevel ikke har polert siden i fjor.

I fjor traff vi en slik kar etter et biltreff, på vei mot nærmeste kiosk for å kjøpe is. Med cabrioleten nede, og den store amerikaneren full av jublende barnebarn.

– Den er stygg i lakken, det mangler noen blanke lister her og der, og radioen virker ikke. Men for det jeg har bundet opp i denne bilen går jeg ikke glipp av mer enn 500 kroner i året i renter, og du kan jo spørre denne gjengen hva som er morsomst. Får jeg to slike iskrem-turer i løpet av året, så har bilen betalt seg, sa han.

Er du også ute etter en billig, enkel og morsom måte å skape opplevelser sammen med barnebarna på, så har vi bilen for deg stående i vår butikk i Ørje. Tilbake i 1973 var den noe av det fineste man kunne kjøre rundt i. Teknisk og mekanisk er den pålitelig og solid fremdeles, cabriolet-taket er nylig skiftet til en kostnad som omtrent tilsvarer prisen på bilen, EU-kontrollene har den passert uten problemer, men den kunne trenge litt lakk og kjærlig omtanke utvendig.

Navnet Cadillac Fleetwood Eldorado Convertible avslører at vi snakker om en stor bil. Nesten 12 kvadratmeter stor cabriolet med masser av flott luksus-utstyr fra den gang, som mange moderne biler fremdeles ikke har maken til. Som Cadillacs toppmodell hadde den noe så uvanlig som forhjulsdrift koblet til den 8,2 liter store V8-motoren. Dette sikret faktisk bilen en notering i Guinness rekordbok, for verdens største personbilmotor og verdens tyngste personbil med forhjulsdrift.

Om denne store cruiseren trekker foran eller bak merker du strengt tatt ikke. Du setter den bare i «drive», gir gass og styrer med den fjærlette servoen dit du skal. Men forhjulsdriften muliggjør et helt flatt gulv, og god plass til både strandbager, luftmadrasser og speidertelt – og alt annet som skal være med når du skal ut og skape gode hverdagsminner.

Noen nye deler følger med også. For selv om du meget vel kan kose deg med bilen slik den er, vet vi at det er fristende å bruke lange vinternetter på å fikse litt småtteri frem til iskremen igjen frister i butikken.

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=107608868&fks=107608868