Sol, sommer og suksess ved Rødenessjøen 

Sol, sommer og suksess ved Rødenessjøen 

Det tok tid før varmen kom, men lørdag skjedde det endelig. Og når solen og varmen inntar Ørje, er vi lokalpatriotiske nok til å påstå at det finnes knapt noe bedre sted man kan være. Etter denne lørdagen er vi rimelig sikre på at enda flere enn før også er enige med oss.  

Arrangementet «Rødenessjøen for alle» ble tidenes fullklaff. Det viste både at lenge etterlengtet sol og sommer får folk i et ekstremt godt humør, og at motoriserte ting av forskjellig slag i kombinasjon med godt vær får folk til å gå mann av huse.  

Vi i Stasbil hadde vært heldige nok til å bli invitert med på moroa, og vi fikk anledning til å hilse på svært mange mennesker i løpet av dagen. 

Noen med grombil i garasjen, noen med planer om å kjøpe. Og mange med beundrende blikk, som ga uttrykk for at tanken på en hyggelig bil som et kombinert «nytelsesmiddel» og investeringsobjekt hadde begynt å interessere dem, i takt med svakere innskuddsrente og de siste årenes dokumenterte verdistigning på fine biler. 

Vi legger oss ikke opp i folks prioriteringer og valg, men synes det er artig å konstatere at tanken på å investere litt penger på en lur måte i hobby og opplevelser – som for eksempel en egen hobbybil – ser ut til å fenge stadig flere. Og det samme syntes sikkert de øvrige som var tilstede på denne dagen, med flunkende nye entusiastbiler som Ford Mustang, flotte fritidsbåter, firehjulinger og fristende bobiler av mange slag. 

Fra butikken like ved tok vi med oss en hyggelig Oldsmobile med norsk historie fra den ble solgt ny i Oslo i 1952, en luksuriøs drømmebil i form av en 1955 Ford Thunderbird, og et eksempel på hvor mye moro og hvor flott bil man faktisk kan få for en svært beskjeden sum penger, i form av en 1976 Lincoln Continental Mark IV. 

Biler mange kun kjenner fra filmer og serier på TV, og som er minst like imponerende når man treffer på dem i levende live i dag, mange år etter. Og biler som man med varierende grad av oppofring faktisk kan klare å plassere i sin egen garasje selv på et ganske normalt familiebudsjett. 

Det er utrolig hyggelig å treffe folk på denne måten, og det gir oss alltid noen nyttige innspill i forhold til hva vi skal se etter og satse på i Stasbil fremover.  

Vi skulle gjerne vært på plass på mange slike arrangement i løpet av året, men for et enmannsfirma er det dessverre svært begrenset hva man rekker å være med på. Desto hyggeligere da når man får slike flotte muligheter på det som for oss er «hjemmebane», i samarbeid med flere varierte og entusiastiske virksomheter. 

Den første dagen med sol og sommervarme markerte som vanlig starten på en særdeles aktiv sesong i Ørje, der arrangementene er mange og tilstrømmingen av folk fra både fjern og nær alltid er stor. Skal oppslutningen nå på lørdag kunne tolkes som en pekepinn for resten av sesongen, vil sommeren 2018 i Ørje kunne slå alle rekorder, til tross for en kald og treg start. 

Mange i lokalmiljøet gjør mye for å få til ting, blant annet driverne av Båtcafeen, som for anledningen «tyvåpnet» sesongen på lørdag, og de lokale mat- og kaffeprodusentene i «Matfatet» og «Ørje Kaffebrenneri», som også bidrar til mangfoldet med sine flotte varer. Vi håper du også legger turen innom Ørje i løpet av sommeren, og at vi kan få vise deg eksempler på drømmebiler som er enklere å realisere enn du kanskje tror, hvis du legger turen innom butikken vår. 

For om vi ikke er ute i solen og møter folk der de stimler sammen hver helg, slik vi gjorde på lørdag, så er det alltid mulig å avtale å se på bilene i butikken, også om du ikke kommer akkurat på de mest normale «åpningstidene». Lik og følg siden vår på Facebook, slik at du får oppdateringer om det nye som dukker opp i butikken, og tips vennene dine om det samme. Vi setter pris på at du kommer til Ørje – og til oss i Stasbil!