1980 Mercedes-Benz 500SEL

1980 Mercedes-Benz 500SEL

Pris: SOLGT!

Når det kommer til store luksus sedaner har Mercedes sin S-klasse i mer enn et halvt århundre satt standarden for det ypperste og beste du kan få kjøpt. De kjører enormt godt, har en slitestyrke få kan matche og en bestemt framtoning uten å virke pragende. 

Etter hva vi kan tolke fra dokumentene som ligger i hanskerommet skal denne bilen opprinnelig ha blitt produsert for eksport, men av ulike grunner skal den i stedet endt opp hos ikke ukjente Brabus tuning for en runde med styling i form av Brabus framfangeren og Lorinser sideskjørtene du ser på bilen i dag. Videre kan vi finne TÜV dokumenter på et sett med 16″ AMG felger fra samme tid som dessverre har blitt borte med årene, mens et korrekt AMG emblem fra tiden før sammenslåingen med Mercedes fortsatt ligger i hanskerommet. 

Videre skal bilen ha blitt solgt til en Dr. Vogel som eide bilen til hans død på midten av 90-tallet. Bilen skal etter historien ha stått parkert frem til omkring 2013 hvor den ble tatt ut og gjennomgått teknisk samt gitt en ny runde med lakk i original sølv metallic. 

I 2016 kom bilen til Norge og har siden blitt kjørt ytterligere 12,000km og fått oppgraderinger i form av foringer, tenningsdeler og generelt vedlikehold. I dag står telleverket på beskjedne 99,664km.

Den fremstår fortsatt som en meget pen og velholdt bil og kjører helt nydelig slik en velutstyrt S-klasse skal. 

Det meste av ekstra-utstyr virker til å fungere slik det skal, det være seg cruise-controll, klima-anlegg og takluke. Elektriske seter forran og bak er fortsatt ingen selvfølge på nye biler. Eier har meldt om tidvis dårlig kontakt i bryter for justering av sete rygg på passasjer-sete fremme.

Bilen er utstyrt med nivåregulering og det hydrauliske understellet patentert fra Citroën både fremme og bak som gir en helt unik komfort.
Lakken på bilen tar seg godt ut, med kun noen mindre bruksmerker av som vanlig er på eldre bruktbil. Vi har funnet begynnende rust helt bakerst på kanal høyresiden, mens bilen og understellet ellers fremstår svært bra og uten nevneverdige skader eller rust, det være seg i både hjulhus og gulv. Oljebehandling med Fluid-film er utført i våres for å stoppe videre utvikling. 

Interiøret vil vi beskrive som meget pent, med kun mindre bruksmerker som normalt er på en 40-årgammel bil. Tilstand på ratt og pedaler samt seter og interiør generelt bygger oppunder lav kilometer som også dokumenteres i servicehefte og kvitteringer. 

Er du på jakt etter en hyggelig og pen luksusbil litt uten om det vanlige tør vi mene denne er verdt å sjekke ut. Bilen står utstilt hos oss i Ørje og er klar for levering fortløpende. Ta gjerne kontakt for spørsmål eller avtale om visning.