1952 Bentley S1

Pris: SOLGT!

Luksus på erke engelsk vis. En stasbil med noe behov for reparasjoner selges til fordelaktig pris.

Bentley S1 var sammen med søsterbilen Rolls Royce Silver Cloud en av de dyreste og mest eksklusive bilene du kunne få kjøpt på midten av 50-tallet.
Om designen på karosseriet skal bedømmes som pent eller bare prangende vil være opp til en hver enkelts smak, men at interiøret i pollert eik og tykt skinn er forlokkende kan få benekte.

Motoren er en rekkesekser fra Rolls Royce med aner tilbake til 20-tallet som går tilnærmet vibrasjonsfritt, med “tilstrekkelig” effekt slitestyrken skal det heller ikke være noe å utsette på. Historiene om en gange så myk at du kunne balansere en mynt på høykant kommer fra nettopp disse. Girkassen er GM sin Hydramatic automat, en velkjent og sikker konstruksjon.

Denne bilen kom til Norge fra England våren 1987 etter nylig fylte 30 år, og har blitt sparsomt brukt som entusiast bil den tid den har vært i Norge.

Som tidligere nevnt har denne bilen behov for reparasjoner etter veldig lite bruk og mye stillstand de senere år, og selges derfor fordelaktig som et lettere restaureringsobjekt.
I all hovedsak er det snakk om bremser. Vi har hatt bilen hos et verksted spesialisert på slike biler, de fikk løsnet alle hjulene, og konkludert med at samtlige pumper trenger overhaling eller ettersyn.

Utover det vil tenningssystemet trenge litt oppdatering i form av stifter og kondensator, samt et nytt eksosanlegg er på sin plass.
Vi har startet bilen og kjørt den forsiktig; motor, gir og bakaksling virker bra, men her må ny eier selv ta en vurdering.

Interiøret i bilen er derimot svært pent for alderen, både hva gjelder treverk og skinn. Lakken utvendig er noe matt og tynn, men absolutt presentabel.
Med unntak av noe bobler i høyre framskjerm er denne svært bra for rust.

Vi anser bilen for å være et lettere objekt, men vil la det være opp til fremtidig eier å bestemme hvordan den skal repareres.
Vi kan være behjelpelige med både anskaffelse av deler og/eller formidling av jobb om ønskelig.