1956 Continental MkII

Pris: SOLGT!

Når Ford konsernet på tidlig 50-tall bestemte seg for å vise hva de kunne lage av luksusbil gikk de grundig til verks. Continental ble åpnet som egen divisjon, dedikert til å lage kun det aller beste og tanken var en serie med tre valg i karosserityper, 4-dørs sedan, 2-dørs cabriolet og som her 2-dørs coupe.

Når produksjonen startet opp i ’56 var den kun coupeen som kom seg til markedet. Bilene var laget helt uten kostnad i tankene og utsalgsprisen ble like over $10,000 som gjorde den til den dyreste amerikansk-produserte bilen det året. En Cadillac Eldorado Seville kunne du få kjøpt for fattigslige $6,700 til sammenligning.

Utgangspunktet for teknikken var hentet fra Lincoln produksjonen, mens slikt som motorene ble demontert og sjekket i alle klaringer og montert sammen igjen for å opprettholde kvalitetsnivået. Continental MkII var i stor grad en nær håndbygget bil hvor alt utstyr var inkludert fra begynnelsen så nær som AirCondition.

Denne bilen ble importert til Norge som et oppussingsobjekt av ikke ukjente Jon Bråten på Minnesund, men solgt videre til Trond Jørgensen i Askim som restaurerte bilen over en lengre periode. Kvaliteten på oppussingen er svært høy og bilen fremstår i meget god stand.

Interiøret i bilen er originalt og viser noen bruksmerker, men vitner samtidig om hvilken høy kvalitet det var på materialene som ble brukt når denne bilen var ny. Teknisk er alt gjennomgått, motor og gir ble overhalt under restaureringen som sto ferdig i 2012.

Kjøreopplevelsen i denne bilen vitner om nyprisen og hva modellen sto får som noe av det beste Ford konsernet klarte å lage. Den flyter frem langsveien uten å oppleves gyngete, mens styringen er av de mer presise vi har opplevd fra dette tiåret. Bilen følger også dagens motorvei trafikk helt uanstrengt med sin høye utveksling og sterke motor.