1959 Ford Thunderbird

Pris: SOLGT!

1959 Ford Thunderbird  i god bruksstand og med herlig fargekombinasjon.
Etter kjempesuksessen med første generasjon Thunderbird fra 1955-57′ valgte Ford å gå litt opp i størrelse å heller satse på personlig luksus segmentet, med en fortsatt sportslig og godt motorisert bil hvor du som sjåfør var i fokus, men nå med bakseter og betydelig bedre plass enn forgjengeren som gode salgsargumenter. 
Designet må vel absolutt kunne sies å være vellykket, bilen solgte bra, og om kjøreegenskapene heller må kalles komfortable enn sportslige er det ingen tvil om at Fords V8 leverer krefter nok for de fleste.

Det eksemplaret vi har fått inn her kom hit til landet via Sverige tilbake i 1992 og må absolutt kunne sies å være i svært god bruksstand.
Den har på uvist tid fått en ny runde lakk i den pene original fargen Glacier green, med tak i kledelig hvit kontrast som holder seg bra med noen mindre bruksmerker rundt om, slik gamle biler gjerne har.
Seter og tepper innvendig er også oppdatert en gang i historien med korrekt farge og utførelse til nettopp denne bilen.
Den originale 352 motoren er byttet ut med en noe nyere 390 fra samme FE-motor familie.
Denne motoren sammen med den originale Cruise-O-matic girkassen virker til også være i svært god stand, og gir en hyggelig kjøreopplevelse med moment og god lyd fra første meter. 
Tidligere rustreparasjoner i gulvet er få, og veldig pent utført, bilen i dag må sies å være så godt som rustfri.
Av nyere oppgraderinger kan vi nevne nye støtdempere og en del nye bremserør, mens vinduspusserne som går på vakuum trenger en liten gjennomgang.
Alt i alt er dette en god og solid bruksveteran klar for mange koselige mil, og ikke minst et design ikon man fint kan tilbringe en hel kveld å bare se på. 🙂