1963 1/2 Ford Galaxie 500

390 Big block Fastback

Pris: SOLGT!

1963 Ford Galaxie har for lengst blitt en legende fra motorsporten, den kom i en tid før de små muskelbilene gjorde sitt inntog og de store flakene med v8ere på både 6 og 7 liter herjet på racerbaner, ikke bare i NASCAR og drag racing, men de slo også godt fra seg på raske baner i Europa, selv om fysikkens lover ikke nødvendigvis var til fordel for disse noe større vognene når svingene kom tett. Å vinne løp på søndag solgte biler på mandag, og Fords suksess med ’63 Galaxie 500 var et faktum både på og av banen.

Bilen vi har fått her er en original 1963 1/2 med 390 big block på like over 300hk, og det ettertraktede fastback karosseriet som kom halvveis i modellåret 1963. Den er noe uvanlig som Galaxie 500 med big block og uten XL pakke som betyr at den har sofa fremme og ikke de mer vanlige bøttestolene.

Sort interiør mot sort utvendig er alltid en slager og 3-trinns automatkassen gjør opplevelsen komplett. Bilen må absolutt sies å gå bra, selv om den tar opp noen kvadratmeter, veier den ikke mer enn 1800kg og utnytter sine 300HK og nær 600NM meget bra.


Bilen fremstår i svært god bruksstand, og bra for rust. Motor bruker ikke olje og girkassen skifter slik den skal. En eldre lakkjobb gir et godt inntrykk, krom og listverk er jevnt over bra, men selvfølgelig ikke i nystand.


Interiøret er jevnt over pent, med unntak av en søm i ryggen på førersiden, dashpad virker til å ha blitt byttet i nyere tid, og vi fikk montert nye tepper nå i sommer sammen med nye dekk.

Vi har importert bilen fra Atlanta Georgia sørøst i USA hvor den virker til å ha tilbrakt mesteparten av sitt liv, den er nå godkjent biltilsynet her i Norge og klar for registrering på ny eier.