1974 Mercedes-Benz 280C

Pris: 175,000,-

Mercedes med internkode w114 også kjent som /8 har for lengst blitt legendarisk for slitestyrke og kvalitet få andre i historien har vært nær å matche.

Modellen ble produsert fra 1968 og frem til 1976 i 1.9 millioner eksemplarer før den nær like legendariske E-klassen w123 tok over.

Bilen vi har her er en 280C (coupe) fra 1974 i kledelig original grønnfarge med passende lyst skinninteriør. Den startet sitt liv i Nederland og kom med en Nederlender til Norge i 2007. Bilen fremstår i veldig god stand både teknisk og mekanisk.

Den har på uvist tidspunkt fått et nytt lag lakk og jobben fremstår som meget bra gjort, interiøret virker originalt og i god stand.

Noen detaljer som listverk kunne på punkter vært noe bedre men skjemmer ikke.

Disse modellene er kjent for å ruste friskt, mens nettopp denne bilen har holdt seg meget bra og vi har ikke klart å finne noe rust på den, hverken i gulv, kanaler eller torpedovegg. Korrekt kilometerstand er uvist.

Bilen er morsom i sin enkelhet, selv om Mercedes-coupéer med stor motor ofte fikk en del ekstrautstyr er denne bilen så nær fri det var mulig å få kjøpt de. Her med forgasser motor, manuelt-gir og sveive-vinduer.