1975 BMW 3.0Si

Pris

SOLGT!

Ting var annerledes før, noen mener til og med bedre. Hvorvidt det var bedre før skal vi ikke gå inn på, men hadde du tittel direktør, eller annet med høy status og ville koste på deg en finere bil var utvalget et noe annet tidlig på 1970-tallet. Mercedes-Benz hadde en posisjon få andre kunne måle seg med, og lagde solide fine biler med høy komfort. Men underholdende kjøreegenskaper var nok ikke noe de kunne snakke for høyt om. En direktør skulle da oppføre seg.

Dette er dog tiden hvor BMW fortsatt var en nykommer å regne, og forskjellene mellom merkene var mer markante enn hva vi er vant med i dag. Denne 3.0Si kjent på BMW språket som E3 har i mange kretser fått æren for å være en av de første sports-sedaner og er forgjenger til 7-serie. Motoren er en 3 liter rekkesekser med 197hk og Bosch injection. Understellet var for tiden og en luksusbil stivere satt opp og kjøreegenskapene minner fortsatt om sportsbil den dag i dag. 4-Trinns manuelt gir er med på å gjøre kjøreopplevelsen komplett.

Vårt eksemplar ble solgt ny i Oslo og har gått hele sitt liv i Bærum, utfra serviceheftet og medfølgende dokumenter har vi grunn til å tro at vist kilometerstand på 164,000 er korrekt. Normal slitasje på interiør er med på å bekrefte dette.

Bilen fremstår alt i alt i svært god stand, mye tyder på en eldre lakkering som fortsatt tar seg bra ut. Vi har ikke klart å finne noe rust, selv om det ofte er en gjenganger på disse bilene. Eldre kvitteringer viser at tidligere eier har vært påpasselig med olje-behandlinger og service som igjen betaler seg i en bil som bærer 40 år med forsiktig bruk på vidunderlig vis.

Med unntak av solskade i hattehyllen har interiøret i blå velour klart seg veldig bra. Setene er faste og fine og gir klare signaler på at dette er en luksuriøs og komfortable bil. Dashbordet er klassisk og vakkert slik bare BMW leverte de.

Vi har nylig Eu-godkjent bilen og i den sammenheng byttet bremseskiver og klosser fremme, samt foringer til stabilisatorstag.

Alt i alt er dette en sjelden og fin klassisk BMW i god stand, en av få med norsk historie. Den er vel dokumenter og kjører svært godt.