1980 Jaguar XJ6 4.2

Pris: SOLGT!

Klassisk Jaguar XJ6 serie 3 med norsk historikk.
XJ modellene har siden de kom ut i 1968 vært kjent for en unik balanse av kjøreegenskaper og komfort. Ingen kan vel si at Jaguar har laget stygge biler og blandingen av lær og treverk i interiøret gir en følelse av luksus du kun finner i engelske biler.


Eksemplaret vi har her ble solgt ny til en heldig eier i Lillehammer distriktet våren 1980 før havnet lokalt i vårt nærmiljø tidlig på 90-tallet. De siste 25 år har den vært sparsommelig brukt og godt passet på av voksne mennesker.
Bilens tilstand er meget bra, både innvendig og utvendig, speedometer viser like over 42,000km mens det er naturlig å tro korrekt kilometerstand er 241,000km.Vi kjøpte denne bilen første gang fra et dødsbo på forsommeren 2018, og gav den en utvidet teknisk service etter en del år med lite bruk, girkassen var klar for overhaling og bremser fremme ble byttet sammen med noen kuler og ledd i forstilling, motor fikk oljeskift og bilen ble kjørt litt med for å forsikre oss om at den sto skulle være holdbar og i tilfredstillende stand.

Bilen ble på sen høsten i 2018 solgt til en hyggelig mann fra Enebakkneset som eide den i ett år før han kom innom og ville bytte den i en høyere utstyrt XJ6 Vanden Plas vi hadde inne for salg.Karosseri fremstår svært bra uten rustangrep eller større skader hvilket er uvanlig på disse modellene og lakken i original Damson Red er meget kledlig.

Karosseri på denne bilen fremstår svært bra uten rustangrep eller større skader hvilket er uvanlig på disse modellene og lakken i original Damson Red er meget kledlig.Det elektriske virker slik det skal med unntak av den eldre radioen, som er av den mer sjenerte og lite pratsomme sorten.. Interiøret er jevnt over helt og pent, med noe naturlig bruksslitasje på førersetet som vises på bildene.


Motor starter og går pent uten unormal røyk eller oljeforbruk, girkassen er som nevnt nyoverhalt og oppfører seg deretter eksemplarisk.


Alt i alt er dette en meget koselig og pen klassiker til hva vi anser som en hyggelig pris. Nyt bildene og ta gjerne kontakt for mer info eller prøvekjøring.