1981 Mercedes-Benz 230CE

Pris: SOLGT!

Mercedes sin 123-serie har med tiden blitt legendarisk med sin gode kvalitet og enorme komfort. Som ny var det mange valgmuligheter både for motor og karosseri, som gjorde at de fleste klarte greit å finne en 123 bil som passet sitt ønske, om det var stasjonsvogn, 4 dørs sedan eller som denne 2 dørs coupe.

Nettopp denne bilen startet sitt liv i Tyskland i 1981 og ble med den samme familien på flyttelasset til Norge ti år senere i 1991.

Den har en slitesterk og lettkjørt 2.3 liter injection motor og manuelt gir. Som ny falt man ikke for fristelsen med masse ekstrautstyr som klimaanlegg eller el-vinduer, men takluke ble det krysset av for og vinduene går jo ned med sveiv.

En gang i tiden har bilen fått en lakkering på hobbybasis til sølvfargen den har nå, og det skal sies at det kunne vært gjort bedre. Dørkarmer og bagasjerom etc. har blitt lakkert, så det er ikke noe grønt som skinner gjennom, men lakken er matt og kunne vært jevnere på flere punkter. Den ser absolutt presentabel ut slik den er og kan fint brukes i mange år før man eventuelt utbedrer dette.

Teknisk er bilens absolutt sterkeste side, telleverket viser 166,250 kilometer som servicehefte og eu-kontroller bekrefter korrekt. Den oppleves veldig tight i styring bremser og understell og oppfører seg eksemplarisk etter veien, disse bilene er som tidligere nevnt kjent for enorm slitestyrke så her bør det være mange mil igjen. Det skal også nevnes at hjullager fremme nylig er byttet i forbindelse med Eu-kontroll.