1990 BMW 320iS M-TechII

Pris: SOLGT!

I 1982 kom BMW med en ny utgave av sin mindre sedan kjent som 3-serien, som etterhvert skulle vise seg å bli måle standarden for hva en velkjørende allsidig bil kunne være. Med en stor rekke forskjellig karosseri og motoralternativer var det en velkjørende bil som passet de flestes bruk.

Utgaven vi har her er en sportslig spesialutgave produsert for Italia og Portugal med en 2 liters versjon av S14-motoren du fant i legendariske M3. Den var ment å være et rimeligere alternativ til den 6-sylindrede 325i som ble truffet av økte skatter på motorer over 2-liter i Italia og Portugal.

320iS er av mange BMW-kjennere ansett å være av høyere samlerverdi enn den sin slektning M3 på grunn av betydelig lavere produksjonstall 2,542 mot 16,202 samtidig som 320iS kun manglet 5 hestekrefter på sin storebror.

Eksemplaret vi har her kom fra Italia til Norge i 2008 og fremstår som enormt godt holdt. Den ble bestilt ny med den kledelige fargen Sterlingsilber Metallic, M-Sport understell og M-tech2 stylingpakke.

Populært ekstrautstyr som el-vinduer og takluke er med, og AirCondition blåser kaldt. Telleverket har nylig rundet 200,000km som absolutt virker korrekt.

Den har på uvist tidspunkt fått en runde lakk, gjort på svært pent vis. Kosmetisk har vi ikke noe å sette fingeren på, ei heller mekanisk.

Det skal nevnes at den har fått montert et Eibach fjærer og Koni støtdempere, samt tidskorrekte BBS felger. Dette passer bilen godt og den oppleves meget godt balansert og lettkjørt.