1993 Cadillac Allanté

Pris: SOLGT!

Cadillac ville tilbake på 80-tallet ta opp kampen mot Mercedes sin SL-serie som på tiden var mer eller mindre alene i segmentet med 2-seter luksus cabriolet.

Italienske Pininfarina fikk i oppdrag å både designe og bygge karosseriene, mens de halv-ferdige bilene ble flydd i en spesial laget Boeing 747 til Detroit for montering av understell og drivverk kjent fra andre Cadillac utgaver. Populært kjent som verdens lengste produksjonslinje, Torino-Detroit.

Eksemplaret vi har her er av siste årgang 1993 hvor de fikk noen tekniske forbedringer sammenlignet med de tidligere utgavene. Mest merkbart er den etterhvert velkjente og svært gode Northstar V8 motoren i aluminium med 295hk og 4 overliggende kam-akslinger. Denne kler en sportslig to-seter svært godt og gir krefter i massevis uten å kreve enorme bensinmengder.

Bilen kom til Norge fra New York tilbake i 2006 og har vært eid av entusiaster siden ny. 106,000km har den rullet siden den sto ferdig i 1993 og alle servicer er fulgt. Northstar motorene er som kjent følsomme på kjølevæske, intervallene er dokumentert og rett tilsetning er brukt.

Den ser svært bra ut, uten større skader eller riper etc. rust er heller ikke å finne. Teknisk varsles det om lite gass på AirCondition anlegget, men ellers ingen ting. Interiøret er helt og pent og kjøreopplevelsen er en veldig annen enn vi forventet fra Cadillac, med tett styring og stivt oppsett på fjæring og støtdempere.