Kommisjonssalg
-Eller formidlingssalg er en løsning hvor du som bileier setter din egen bil for salg gjennom en forhandler hvor de tar jobben med å finne en kjøper til din bil.
Selv om det er mer vanlig blant nyere bruktbiler, har vi i Stasbil svært god erfaring med kommisjonssalg. Nær halvparten av bilene vi selger er i kommisjon, tilbakemeldinger og etterspørsel har vært svært bra.

Hva innebærer det for deg som skal selge bil?

 • Du som eier og selger av en spesiell bil setter fra deg bilen hos oss, og vi tar oss av klargjøring, fotografering, annonsering, kommunikasjon med kunder og kjøpsprosessen. Bilen din får en egen plass inne i vårt salgslokale under prosessen.
 • Vi tar 10% av salgssummen som provisjon, med et minimum på 10,000,- og et maksimum på 30,000,- inklusive mva. for jobben etter at bilen er solgt. Eventuelle tjenester som polering, frakt eller reparasjoner vil kunne avtales separat og kommer i tillegg.
 • Vi avtaler på forhånd en pris du som eier er fornøyd med, og vi som forhandler ser som realistisk etter vår erfaring med markedet. Skulle det bli bud og forhandlinger utenfor avtalt område vil du som eier bli kontaktet og ha siste avgjørelse.

Vanlige spørsmål:

 • Er det noen tidsfrist for salg?
  -I utgangspunktet ikke, vi vurder hver bil individuelt, noen biler av forskjellige grunner tar lenger tid å selge enn andre og en fast tid er nær umulig å sette. En vurdering vil bli gjort basert på annonsevisninger, respons fra potensielle kjøpere og vår erfaring med lignende objekter i samarbeid med deg som eier.
 • Hva om den ikke blir solgt?
  -Skulle bilen din bli stående lenge uten at vi klarer å selge den til pris du er fornøyd med, eller du ønsker å trekke den fra markedet av andre årsaker vil vi fakturere 1,000,- for dekking av utgifter til annonsering etc.
 • Står bilen min trygt?
  -Ja, bilen din vil til enhver tid stå inne i vårt oppvarmede salgslokale. Huset er låst og alarmert med varsling for innbrudd og brann når vi ikke er tilstede, alle nøkler og verdipapirer ligger i låst safe.
 • Hva med prøvekjøring?
  -Vi har som hovedregel at prøvekjøring kun er for seriøst interesserte kunder når det er avgjørende for en handel. Vi er alltid med i bilen under prøvekjøring, og vil kun ta ut biler om vær og føre tillater det. Vi som selger bilen vil også ta en kort prøvetur for å ha en formening om hva vi presenterer til våre kunder, her er det snakk om en tur lokalt på 15-20km før klargjøring, gjerne med deg som eier i bilen.
 • Forsikring?
  -Selv om vi har forsikring på lokalet og det som står inne til en hver tid, krever vi at du som eier også holder bilen forsikret under tiden den står hos oss skulle noe uforutsett skje.
 • Skal bilen min brukes til noe annet?
  -Fra tid til annen har vi gjort salgsfremmende aktiviteter som stand på biltreff eller artikler i bilblader hvor det har vært aktuelt å ta med kommisjonsbiler, skulle det gjelde din bil vil vi ta kontakt på forhånd og gjøre en individuell avtale.
 • Krav til bilen?
  -Som du sikkert alt vet har vi spesialisert oss på biler litt utenom det vanlige, mange av disse er av eldre årgang, men det er absolutt ikke et krav, vi har også solgt flere nyere biler med godt hell.
  -Av praktiske årsaker ønsker vi kun biler som er registrert i Norge og EU-Godkjent minimum 4 måneder frem i tid. Er ikke dette tilfelle vil vi sette som krav at bilen kan EU-Godkjennes eller vises biltilsynet før salg, slik at ny eier kan ta bilen i bruk umiddelbart om ønskelig. Er dette noe du ønsker hjelp med avtales det separat.
 • Jeg har et lån på bilen?
  -Så lenge salgssummen er tilstrekkelig til å innfri lånet i sin helhet er ikke dette et problem. Når bilen selges vil du som eier få utbetalt det som er igjen etter innfrielse av lånet og vår provisjon, slik at våre kunder til enhver tid ikke skal være bekymret for å kjøpe en bil med heftelser.
 • Når kan jeg komme å sette fra meg bilen hos dere?
  -Vi har plass til ca. 15 biler inne i salgslokalet og anbefaler at du ringer eller sender epost på forhånd slik at vi kan være sikre på at det er plass til bilen din når du kommer. Vi bor i nærheten så ettermiddag eller kveld er ikke noe problem. Ønsker du at vi henter bilen hjemme hos deg, eller trenger du skyss hjem kan vi selvfølgelig hjelpe med det også.

Huskeliste før du reiser hjemmefra:

 • Tøm bilen for eiendeler du ønsker å beholde.
  -Vi ønsker ikke å ta ansvar for dine personlige eiendeler, er det solbriller i hanskerommet, eller en kassett i radioen du vil beholde, legg det igjen hjemme før du drar.
 • Ta med alle nøkler.
  -Mange har et ekstra sett med nøkler til bilen, ta de med før du drar.
 • Ta med Vognkort del 2.
  -Når bilen selger ønsker vi som hovedregel, at du som selger og tidligere eier logger inn på Min side på www.vegvesen.no for å legge inn salgsmelding elektronisk. Skulle vi av forskjellige årsaker trenge å levere salgsmelding på papir krever vegvesenet at vognkort del 2 leveres samtidig.
 • Legg ved kvitteringer på vedlikehold.
  -Kvitteringer som bevis på vedlikehold er med å skape trygghet for kjøper samt en viktig del av bilens historie, legg dette ved for at vi enklere skal kunne selge bilen og for å glede ny eier. Skulle du ønske kopier til deg selv hjelper vi selvfølgelig med det.
 • Ekstrautstyr, dekk og felg, reservedeler og verkstedhåndbøker?
  -Mange av oss har tilbehør til bilen som kan være til nytte og glede for ny eier, ta det gjerne med slik at ny eier kan få dette når bilen er solgt. Det kan ofte gå fortere enn du tenker å selge bilen så det er viktig at du tar med alt som skal følge den slik at vi slipper å bruke tid på dette senere.